Zakończenie koordynacji organ własciwy - wniosek

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
sadawith
Stażysta
Zajmuję się: ŚW,DW,DO,ST,CP
Kontakt:

Zakończenie koordynacji organ własciwy - wniosek

Post autor: sadawith »

Urząd Wojewódzki wydaje decyzje, kończy koordynacje i w piśmie informuje iż w dalszym okresie to my jesteśmy organem właściwym do rozpatrzenia wniosku. Do tej pory w takich sytuacjach zwracali nam wniosek w oryginale i na jego podstawie my rozpatrywaliśmy. Teraz już kilka sytuacji w których nie przesłali wniosku, i albo informowali że my jesteśmy organem właściwym albo nawet nic w tej kwestii nie zaznaczali.
Czy to nowa "polityka" nastąpiły jakieś zmiany że nie maja teraz obowiązku odsyłać wniosku i my mamy rozpatrywać na kserokopiach ? Jak jest u Was jak praktykujecie? My doszliśmy do wniosku że będziemy się pewnie zwracać z pismem o zwrot wniosku i niech się do tego ustosunkują zawsze to będzie na papierze....
Anka2016
Stażysta
Zajmuję się: św
Kontakt:

Re: Zakończenie koordynacji organ własciwy - wniosek

Post autor: Anka2016 »

ja wysyłam kopię wniosku za zgodność z oryginałem a sobie zostawiam oryginał.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

To niedobrze. Oryginał powinien trafić do Wojewody, ale Wojewoda po rozpatrzeniu na część okresu powinien go tak samo w oryginale odesłać do organu - tak uważam.
Walka z wiatrakami since 1998.
gucioo
Referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: gucioo »

Olsztyn - odesłali oryginał wniosku
calintz
Praktykant
Zajmuję się: 500+
Kontakt:

Post autor: calintz »

Kraków - odesłali oryginał, Tarnów zostawiają i mówią że zostawiają oryginał i my na kopiach mamy wydawać, co kraj to obyczaj...
ODPOWIEDZ