Zakup samochodu - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 08 sie 2016, 9:42

Czy do was również zgłaszają się osoby twierdzące, że od tego roku można uzyskać dofinansowanie do zakupu samochodu, bo tak przeczytały w internecie?
Dzasta

Napisano: 08 sie 2016, 9:59

Każdego roku zgłaszają się takie osoby.
PCPR-T

Napisano: 08 sie 2016, 10:01

Oczywiście, że pytają. Jest taka strona https://www.pcpr.info/sprawny_dojazd na której są nieaktualne programy np. pegaz, komputer dla homera i sprawny dojazd. Tylko nikt nie doczytał że to program z 2008r. Jakiś czas temu nawet PFRON na swojej stronie informował że NIE prowadzi już tego programu.
rita5

Napisano: 08 sie 2016, 13:53

Właśnie o to chodzi, że zazwyczaj przychodzili i pytali "bo kiedyś był". W tym roku już kilka osób twierdziło, że przeczytało iż od stycznia 2016 roku będzie możliwe takie dofinansowanie. Podejrzewamy, że po prostu nie czytają dat ukazania się tych artykułów.
Dzasta

Napisano: 08 sie 2016, 14:11

Albo myślą, że As A1 dotyczy kupna samochodu.
PCPR-T

Napisano: 08 sie 2016, 14:23

Niestety słyszałam od osoby dobrze poinformowanej że ma to nastąpić. O tym że Pegaz Homer i Student przechodzą do powiatów mówił mi około rok przez decyzją, niestety sprawdziło się. Mam nadzieję że ta nowość się nie potwierdzi :cry:
grani

Napisano: 08 sie 2016, 14:25

tylko czy PFRON ma lub będzie miał tyle pieniędzy, aby dawać na dofinansowanie kupna samochodu? zobaczymy :) oby nie :P
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 08 sie 2016, 14:39

Tomasz1981 pisze:tylko czy PFRON ma lub będzie miał tyle pieniędzy, aby dawać na dofinansowanie kupna samochodu? zobaczymy :) oby nie :P
Kasy starczy na jeden samochód, a wniosków będzie 50. jupiiii :roll:
kaś

Napisano: 08 sie 2016, 15:05

kaś pisze:
Tomasz1981 pisze:tylko czy PFRON ma lub będzie miał tyle pieniędzy, aby dawać na dofinansowanie kupna samochodu? zobaczymy :) oby nie :P
Kasy starczy na jeden samochód, a wniosków będzie 50. jupiiii :roll:

Już czuję, jakie "czytelne" ;) procedury stworzyliby...
PCPR-T

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x