Zaległości - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 paź 2022, 6:08

Mam pytanie Pani złożyła wniosek na dodatek mieszlaniowy,płaci dla osoby od której wynajmuje mieszkanie 1000zl i nie ma za to żadnych pokwitowań.Po drugie zalega za odpady nie płaci ok 8 miesięcy co w takim przypadku mam zrobić.
aga33T
Stażysta
Od: 03 mar 2021, 9:40
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny

Napisano: 26 paź 2022, 8:08

Jak tylko złoży wniosek można skorzystać z art. 7 ust 13

"W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie".
esko
Stażysta
Od: 02 cze 2017, 13:57
Zajmuję się: PS, DM, DE, ŚW, DS

Napisano: 26 paź 2022, 8:23

Mam pytanie Pani złożyła wniosek na dodatek mieszlaniowy,płaci dla osoby od której wynajmuje mieszkanie 1000zl i nie ma za to żadnych pokwitowań.Po drugie zalega za odpady nie płaci ok 8 miesięcy co w takim przypadku mam zrobić.
kto jest zarządcą ? tj. na czyje konto będzie przelewany dodatek?
właściciel lokalu czy np. spółdzielnia / inny zarządca ?
płaci dla osoby od której wynajmuje mieszkanie 1000zl i nie ma za to żadnych pokwitowań
nie musi mieć
Po drugie zalega za odpady nie płaci ok 8 miesięcy co w takim przypadku mam zrobić.
zaległości nie są żadną przeszkodą do tego żeby przyznać dodatek
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x