Zaległości
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Zaległości
Mam pytanie Pani złożyła wniosek na dodatek mieszlaniowy,płaci dla osoby od której wynajmuje mieszkanie 1000zl i nie ma za to żadnych pokwitowań.Po drugie zalega za odpady nie płaci ok 8 miesięcy co w takim przypadku mam zrobić.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, DM, DE, ŚW, DS
- Kontakt:
Re: Zaległości
Jak tylko złoży wniosek można skorzystać z art. 7 ust 13
"W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie".
"W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie".
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: Zaległości
kto jest zarządcą ? tj. na czyje konto będzie przelewany dodatek?Mam pytanie Pani złożyła wniosek na dodatek mieszlaniowy,płaci dla osoby od której wynajmuje mieszkanie 1000zl i nie ma za to żadnych pokwitowań.Po drugie zalega za odpady nie płaci ok 8 miesięcy co w takim przypadku mam zrobić.
właściciel lokalu czy np. spółdzielnia / inny zarządca ?
nie musi miećpłaci dla osoby od której wynajmuje mieszkanie 1000zl i nie ma za to żadnych pokwitowań
zaległości nie są żadną przeszkodą do tego żeby przyznać dodatekPo drugie zalega za odpady nie płaci ok 8 miesięcy co w takim przypadku mam zrobić.
Oprócz Zaległości - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
rodzinny kapitał opiekuńczy
SYGNITY Lista wypłat - wszyscy zarządcy na 1 liście
Pomoc w obliczeniu dodatku mieszkaniowego
Co powinnam uznać do wydatków ???
Jak przeliczyć wydatki do DM?
jak postąpić m2?
wypłata DM do 10tego a wywiad
Elementy naliczenia czynszowego
Czy wsteczny za październik można rozpatrzeć w październiku?
Prośba o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
kwh
D.M. obywatelom Ukrainy
za ile mcy
Wydatek za śmieci
STATUS UKR
Proszę o pomoc wydatki