Karola i wszyscy mądrzy pomóżcie?ja dostałam decyzje z SKO na wyrok TK.mam uchylić decyzje odmawiającą wznowienia postępowania ponieważ wniosek był pozostawiony bez rozpoznania.Pisza że powinnam skargę z dnia 7 sierpnia potraktowac jako ponaglenie do wydania decyzji rozstrzygającej istotę spray tj uprawnienia Pani..... do zaliczki alimentacyjnej. Mam przeprowadzić postępowanie mające na celu rozpatrzenie wniosku z 19 października 2005 i wydać decyzję>>>> Jak mam to zrobić .....?
wezwać do uzupełnienia dokumentów (rozumiem, że to było przyczyna pozostawienia bez rozpoznania), na nowo rozpatrzyć i wydać decyję.
Choć dla mnie trochę dziwna decyzja SKO.
na tamten czas nie miała rozwodu babka.Koleżanka nie wydała jej decyzji pozostawiła wniosek bez rozpatrzenia.a ja wydałam decyzje o odmowie wznowienia postepowania i baba odwołała się do SKO.A Tobie bardzo dziekuje bo dostałam od ciebie wzór decyzji odmawiającej wznowienia postępowania...
Chyba musi mi donieść bezskuteczność za tamten okres kwartalnie 2005/2006 czy tak?
a jak mam uchylić swoja decyzje nie mam pojęcia jaka podstawa jak ma to wyglądać...Nigdy tego nie robiłam pracuje krótko a to wznowienie postepowania to pisze jakieś pismo do babki ze wznawiam postepowanie...... jejku zielona jestem ........ pomozesz mi jeszcze....?to będe mieć milszy weekend?????
Na podstawie art. 151 par 1, art 104, 105 i 108 zgodnie z art. 145 par 1 pkt 7, 8 i art. 154 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2000 roku nr 98, poz. 1071 z późn. zm.)
A ja chciałam się spytać na jakie art. mam się powołać jeśli muszę uchylić decyzję o nienależnie pobranych. Czy dobry będzie art. 145 par. 1 KPA?
I potem wydaję ponownie decyzję o neinaleznie pobranych (bo osoba nadal musi zwróci tylko już trochę mniej) ??
Czy ktoś może miał już taki przypadek?