zaliczka alimentacyjna - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 24 lut 2010, 23:56

Witam mam problem z zaliczką alimentacyjną Mąż przysposobił dziecko całkowicie czyli ojciec biologiczny tak jakby był już mój mąż opieka wypłaciła mi zaliczkę w kwocie 300 zł a okazało się że już nie powinnam jej wziąść ile będę musiała oddać opiece społecznej :(
~anna

Napisano: 25 lut 2010, 4:16

anno, piszesz bardzo niedokładnie, dlatego trudno udzielić Ci odpowiedzi. Kiedy doszło do przysposobienia, to znaczy kiedy wyrok stał się prawomocny? jak długo po uprawomocnieniu wyroku pobierałaś pieniądze?
~lila

Napisano: 25 lut 2010, 9:21

nie musiz oddawac, trybynał w koncowce wyplacania zaliczek uchylil przepisy i moglas pobierac
~hala

Napisano: 25 lut 2010, 11:31

DZIECKO ZOSTAŁO PRZYSPOSOBIONE W GRUDNIU 2009 WYROK BYŁ JUŻ P[RAWOMOCNY A POD KONIEC LISTOPADA BYŁA ROZPRAWA W SĄDZIE A W STYCZNIU JESZCZE POBRAŁAM PIENIĄDZE 300ZŁ BO TYLE MIAŁAM PRZYZNANE A OPIEKA RZĄDA ZWROTU TWIERDZĄC ŻE NIBY NIE POWIADOMIŁAM ICH O TYM A SKĄD BY MIELI PAPIERY PRZECIEŻ ODEMNIE JE MIELI
~anna

Napisano: 25 lut 2010, 17:36

halu, ale tutaj jest mowa o pełnym przysposobieniu przez obecnego małżonka, zatem alimenty (czyli zaliczka) od ojca biologicznego nie przysługiwały,anno, skoro wyrok był prawomocny w grudniu, to w najgorszym przypadku będziesz mieć do zwrotu za styczeń tylko
z tym powiadomieniem to pewnie było tak, że sprawa przysposobienie (i pewnie zmiany nazwiska dziecka) wyszła na jaw przy składaniu wniosku na nowy okres zasiłkowy i dlatego tak wyszło jak piszesz
~lila

Napisano: 26 lut 2010, 1:05

WLASNIE NAJGORSZE TO JEST TO ZE JA ZGLOSILAM TO JUZ W GRUDNUI A W STYCZNIU DOSTARCZYLAM PAPIERY PRZED WYPLATA TEJ ZALICZKI I PANI KTORA PRZYJMOWALA TE PAPIERY CALY CZAS TWIERDZILA ZE MI SIE TO NAlezy A TERAZ TWIERDZI ZE NIE I ZE JA JEJ ZADNYCH PAPIEROW NIE DOSTARCZYLAM ZE ONA SAMA PAPIERY WYCIAGALA TYLKO KTO BY JEJ WYDAL AKT URODZENIA CZY WYROK SADU
~anna

Napisano: 26 lut 2010, 10:50

jak znam życie i tak musisz zwrócić, bo świadczenia i te nienależnie pobrane i te nienależnie wypłacone są do zwrotu i kropka
~??????

Napisano: 26 lut 2010, 18:02

WIEM DZIS TAM BYLAM A Z NIMI SIE NIE WYGRA RACZKA RACZKE MYJE ALE WIEM ZE MOGE NAPISAC ODWOLANIE :)
~anna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x