zameldowanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 13 maja 2015, 13:13

Pobierałam świadczenia rodzinne w mojej gminie. Zgłosiłam , że zmieniłam miejsce zamieszkania.Panie przesłały dokumenty do Urzędu Gminy gdzie obecnie meiszkam. Udałam się żeby złożyć dokumenty i dowiedziałam się ,że muszę mieć meldunek bo wniosek zostanie bez rozpatrzenia. Nie mam meldunku czy to może być przeszkoda otrzymania zasiłku rodzinnego.??? Mam zaświadczenie ,że otrzymywałam rodzinne do końca kwietnia???
jolka 4

Napisano: 13 maja 2015, 13:23

meldunek do niczego ci nie jest potrzebny.
Składasz oświadczcenie, że mieszkasz bez zameldowania pod danym adresem i tyle
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 14:19

też myślałam, że to takie proste , ale powiedziały ,że mam przynieść oświadczenie od osoby u której mieszkam , bo zostawią wniosek bez rozpatrzenia.
jolka4

Napisano: 13 maja 2015, 14:27

Co za wredne baby, nie potrzebujesz zameldowania, niech się zapoznają z ustawą
Aaniaa1

Napisano: 13 maja 2015, 14:41

jolka4 pisze:też myślałam, że to takie proste , ale powiedziały ,że mam przynieść oświadczenie od osoby u której mieszkam , bo zostawią wniosek bez rozpatrzenia.
idz tam jeszcze raz:) i powiedz,ze jak koniecznie chca to mozesz dac im oswiadczenie,ale swoje, ze twoim miejscem zamieszkania jest to miejsce, w ktorym obecnie przebywasz, ze tu miesci sie twoj osrodek zyciowy a jak panie nie wiedza co to jest miejsce zamieszkania to niech zajrza do art. 25 kodeksu cywilnego;-) nie mozesz dostawac swiadczen w miejscu zameldowania na pobyt staly bo to nie jest twoje miejsce zamieszkania a swiadczenia rodzinne ustala i wyplaca organ wlasciwy na miejsce zamieszkania wlasnie a nie zameldowania..
kurcze gdzie tu ta likwidacja barier ?;-) jak ciagle znajduja sie takie urzedasy co to wymysla takie bariery, zeby sie przez nie przejsc nie dalo;-) i tak zniechecaja obywateli do naszej profesji:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 15:10

Składaj wniosek bez wydumanych dokumentów, dołącz własne oświadczenie, że zamieszkujesz na terenie tej gminy pod adresem, obróć się na pięcie i wyjdź, uprzedzając zawczasu, że będziesz skarżyć niezałatwienie sprawy w terminie.
Nie ma podstaw do wezwania Cię do przedłożenia dokumentu żądanej treści, więc i ewentualne pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia będzie bezzasadne.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 7:36

meldunek nie ma znaczenia
liczy się miejsce zamieszkania

zastanawiam się jakich przypadków dotyczy par. 10 rozporządzenia. Co to znaczy osoba, która "nie ma miejsca zamieszkania"?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x