Jakim dokumentem obciąża PCPR Ośrodek za pobyt dziecka w pieczy zastępczej. Czy wystarczy informacja o zobowiązaniu czy powinna być to nota lub rachunek?
Proszę o podpowiedź.
Dzięki za odpowiedź. Też uważałam, że powinni obciążyć nas notą. Dzwoniłam do PCPR ale odpowiedzieli mi, że wystawiają tylko informację co m-c. Tylko nie wiem, jakim dokumentem księgowym jest informacja?
ja otrzymuję informację (która jest do naszej do wiadomości od kiedy i ile będę płacić), a dodatkowo otrzymuję notę, która jest dla mnie podstawą zapłaty;
https://empatia.mpips.gov.pl/-/wyjasnie ... zastepczej "Wobec tego zasadne jest zastosowanie noty obciążeniowej (w opisanej w sytuacji zarówno w przypadku dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej, jak i dzieci umieszczonych w placówce opiekuńczo-wychowawczej)."
U mnie tak jak u Mgops7. W razie gdyby PCPR nie chciał Ci wystawić noty, to poproś pracownika merytorycznie odpowiedzialnego za pieczę zastępczą o comiesięczną listę wypłat i na tej podstawie płać i księguj. Niektórzy to praktykują przy odpłatności za DPS, u nas na szczęście ze wszystkich placówek dostaję noty lub faktury.