zapotrzebowanie na II kw. - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 25 lut 2015, 12:16

mam pytanie... w jaki sposób bedziecie robic zapotrzebowanie na de na II kw. skoro mamy podane stawki tylko do konca kwietnia , nowe moga sie od majazmienic a zapotrzebowanie trzema zrobic na kwiecien, maj i czerwiec
Bożena1303

Napisano: 25 lut 2015, 12:58

Zapotrzebowanie robimy po stawkach aktualnie obowiązujących.
Fantomas

Napisano: 25 lut 2015, 13:30

a jak podniosą kwoty to moze zbraknąc pieniedzy i co wtedy???
Bożena1303

Napisano: 25 lut 2015, 14:34

Napiszesz o dodatkowe pieniądze
DS12

Napisano: 25 lut 2015, 15:44

To wyślij większe zapotrzebowanie jeżeli prognozujesz że DE pójdą w górę. Ja bym na to nie liczył patrząc na tych złodziei w rządzie.
Do 31 marca prezes URE ogłosi średnią cenę energii to będzie już mniej więcej wiadomo czy DE się zmienią. Jest jeszcze taka możliwość że jeszcze obniżą DE :D
Fantomas

Napisano: 27 lut 2015, 9:49

do kiedy zapotrzebowanie
mar

Napisano: 27 lut 2015, 16:02

do 15 marca
DS12

Napisano: 02 mar 2015, 11:05

Jeśli wystarczy pieniędzy z pierwszego kwartału na 2 kwartał to robi się zapotrzebowanie?
Anja Asja

Napisano: 02 mar 2015, 16:18

Kwota zapotrzebowania na dotację ogółem
- dotacja niewykorzystana (nadpłata dotacji za I kwartał 2015 zaliczana na poczet dotacji należnej w kwartale następnym - art. 5 g ust. 4 ustawy)
- kwota zapotrzebowania na dotacje
DMq

Napisano: 05 mar 2015, 10:32

No tak wyraźnie napisane jest w ustawie, że kwota niewykorzystana z kwartału I może być zaliczana na poczet dotacji na kwartał II. Oczywiście jeśli stwierdzimy, że tyle ile pieniążków zostało spokojnie nam wystarczy na ten II kwartał, wiec wtedy we wniosku po prostu wszystko na zero. Ale co mnie martwi.. to, że w województwie dolnośląskim w tamtym roku w 3 kwartale kazali zwrócić pieniądze z II kwartału. I kto wykazał 0, okazało się, że zostaje bez pieniędzy. Więc skąd mamy pewność, że w tym i każdym kolejnym kwartale tak się nie stanie? W pismach, które przychodzą nie ma słowa nigdy o tym czy zwracać czy nie. Ustawa swoją drogą a pracownicy UW swoją.. Co o tym myślicie?
Zaniepokojona

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x