Zapotrzebowanie październik 2021 - Aktywny Samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 29 wrz 2021, 8:30

To jak to u Was w praktyce wygląda dzwonicie do studentów i mówcie żeby do 7 mego złożyli wnioski? żeby kogoś nie pominąć?
zosiabrzoza
Praktykant
Od: 17 lis 2020, 14:57
Zajmuję się: pracuje w PCPR

Napisano: 29 wrz 2021, 15:04

Zapotrzebowanie na drugą transzę Realizator składa drogą elektroniczną do Oddziału PFRON zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1a do umowy, w terminie 7 dni kalendarzowych od zakończenia III kwartału do dnia 7 października 2021 r. W tym samym terminie przesyła się również oświadczenie realizatora programu i generuje poszczególne raporty. Natomiast Sprawozdanie z przeprowadzonych kontroli wykorzystywania przedmiotu dofinansowania przez beneficjentów pomocy, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1b do umowy, w zakresie dotyczącym wniosków zrealizowanych w roku poprzedzającym rok złożenia sprawozdania należy przesłać elektronicznie do dnia 15 października 2021 roku (co najmniej 20% umów zawartych w 2020 r. U nas w Oddziale można było złożyć wcześniej zapotrzebowanie.
Asia15
Stażysta
Od: 23 paź 2020, 11:41
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 30 wrz 2021, 8:03

A ja dostałem pismo z PFRON, że załącznik 1a mam dostarczyć do 15 października.
pawcio416
Stażysta
Od: 01 mar 2019, 11:41
Zajmuję się: środki PFRON

Napisano: 05 paź 2021, 9:59

Asia15 pisze:
29 wrz 2021, 15:04
Zapotrzebowanie na drugą transzę Realizator składa drogą elektroniczną do Oddziału PFRON zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1a do umowy, w terminie 7 dni kalendarzowych od zakończenia III kwartału do dnia 7 października 2021 r. W tym samym terminie przesyła się również oświadczenie realizatora programu i generuje poszczególne raporty. Natomiast Sprawozdanie z przeprowadzonych kontroli wykorzystywania przedmiotu dofinansowania przez beneficjentów pomocy, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1b do umowy, w zakresie dotyczącym wniosków zrealizowanych w roku poprzedzającym rok złożenia sprawozdania należy przesłać elektronicznie do dnia 15 października 2021 roku (co najmniej 20% umów zawartych w 2020 r. U nas w Oddziale można było złożyć wcześniej zapotrzebowanie.
potwierdzam
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 05 paź 2021, 10:37

U nas tak samo powiedzieli w oddziale, że zapotrzebowanie do 7 października. Zresztą,jakby brakowało pieniędzy na studenta, to zawsze będzie można złożyć dodatkowe zapotrzebowanie.
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 05 paź 2021, 10:38

Zgodnie z umową: "Zapotrzebowanie, o którym mowa w ust. 1 pkt 2 Realizator składa drogą elektroniczną do PFRON, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1a do umowy, w terminie 7 dni kalendarzowych od zakończenia I, II lub III kwartału każdego roku realizacji programu lub na wezwanie PFRON lub w razie wystąpienia dodatkowych potrzeb, lecz nie później niż do dnia 4 grudnia każdego roku realizacji programu"

Z tego wynika, że dodatkowe zapotrzebowanie można złożyć w dowolnym momencie. Dla oddziałów PFRON każde osobne zapotrzebowanie z powiatu, to dodatkowa robota i konieczność sporządzenia wniosku o środki do centrali. Dlatego zależy im na tym, żeby w miarę możliwości, powiaty przesyłały wnioski w zbliżonym terminie. Wtedy mogą to ogarnąć zbiorczo za jednym razem :)

Ja np. mam kilka bardzo drogich protez u eksperta i opinia nie wróci mi do 15ego, dlatego wstrzymuję się z zamawianiem środków do czasu, aż nie będę miał zielonego światła na te protezy.
mihal1989
Praktykant
Od: 05 paź 2021, 10:26
Zajmuję się: Rehabilitacja Społeczna Osób Niepełnosprawnych

Napisano: 05 paź 2021, 10:41

Natomiast teraz dostaliśmy z Oddziału taką informację :"Uprzejmie informujemy, iż w celu uniknięcia dublowania składania przez Państwo zapotrzebowania na środki finansowe w ramach Modułu I i II do dnia 7 października i następnie po zakończeniu przyjmowania wniosków na Moduł II po 10 października - zapotrzebowania można przesłać elektronicznie w jednym terminie do dnia 15 października 2021 r. zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1a do umowy."
Asia15
Stażysta
Od: 23 paź 2020, 11:41
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x