zapotrzebowanie środków na lipiec 2019

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Pl_30
Stażysta
Zajmuję się: Inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Kontakt:

zapotrzebowanie środków na lipiec 2019

Post autor: Pl_30 »

Witam, zapotrzebowanie środków na mc lipiec 2019r.??? Jak doliczyć, przeliczyć???
wioli
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: zapotrzebowanie środków na lipiec 2019

Post autor: wioli »

Witam,
Właśnie sama jestem ciekawa czy robić większe, bo jeśli wypłaty z nowego 500+ będą wrzesień lub październik, to moim zdaniem nie trzeba więcej środków na lipiec.
Anka25
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: Anka25 »

wioli pisze:Witam,
Właśnie sama jestem ciekawa czy robić większe, bo jeśli wypłaty z nowego 500+ będą wrzesień lub październik, to moim zdaniem nie trzeba więcej środków na lipiec.
nic nie stoi na przeszkodzie żeby wypłaty robić na bieżąco. Jeśli nie ma weryfikacji dochodowej to moim zdaniem najlepiej od razu przy wprowadzaniu wniosków wszystko weryfikować i zatwierdzać do wypłaty żeby po kilka razy nie wracać do tego samego wniosku. Więc ja na pewno zamówię więcej pieniędzy na lipiec.
katarzynapietka
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze SW
Kontakt:

Post autor: katarzynapietka »

My robimy tak jak koleżanka na górze. Wypłacamy na bieżąco świadczenia żeby nie wracać do nich w sierpniu gdzie będzie ich napewno dużo więcej.
MMilka
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, ŚW
Kontakt:

Post autor: MMilka »

Zamawiasz pieniądze na lipiec zgodnie z tym co podasz w sprawozdaniu które należy przekazać do 17 czerwca. i od planowanej kwoty naliczasz 1,2% na obsługę
ODPOWIEDZ