zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 01 lut 2016, 10:05

we wniosku na szo pan napisał oświadczenie że zaprzestał prowadzenia gospodarstwa rolnego od 13 stycznia czy od tej daty przyznaje świadczenie?
Art. 17b. 25) 1. W przypadku, gdy o świadczenia, o których mowa w art. 16a i art. 17 ubiegają się rolnicy, małżonkowie rolników bądź domownicy, świadczenia te przysługują odpowiednio:

1) rolnikom w przypadku zaprzestania prowadzenia przez nich gospodarstwa rolnego;

2) małżonkom rolników lub domownikom w przypadku zaprzestania prowadzenia przez nich gospodarstwa rolnego albo wykonywania przez nich pracy w gospodarstwie rolnym.

2. Zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego lub zaprzestanie wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym, o których mowa w ust. 1, potwierdza się stosownym oświadczeniem złożonym pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: „Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.”. Klauzula ta zastępuje pouczenie organu o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań.

Zgłupiałam już nowy wniosek część V trzeba wskazać datę zaprzestania prowadzenia gospodarstwa rolnego. Ja przyznałam od tej daty nie wiem czy dobrze? :?: :?: :?:
Nowa FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x