Zapytanie o decyzję zmieniającą - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 paź 2021, 9:00

Witam
Chciałabym Was dopytać.Co w sytuacji gdy załóżmy, Pani będzie miała przyznany dodatek mieszkaniowy na własnościowy lokal od grudnia 2021r. do maja 2022r. Pani posiada podpisaną umowę z PGE. Złoży wniosek o dodatek energetyczny. Dostarczy fakturę z PGE. Czy na podstawie tych dokumentów mogę przyznać dodatek energetyczny w kwocie 12,09 zł. (gospodarstwo jednoosobowe )? czy powinnam wydać w kwietniu decyzję zmieniającą w związku ze zmianą wysokości dodatku mieszkaniowego?
Proszę o pomoc
masm75
Praktykant
Od: 28 gru 2020, 14:00
Zajmuję się: ŚW/Dodatek mieszkaniowy

Napisano: 25 paź 2021, 12:07

masm75 pisze:
25 paź 2021, 9:00
Witam
Chciałabym Was dopytać.Co w sytuacji gdy załóżmy, Pani będzie miała przyznany dodatek mieszkaniowy na własnościowy lokal od grudnia 2021r. do maja 2022r. Pani posiada podpisaną umowę z PGE. Złoży wniosek o dodatek energetyczny. Dostarczy fakturę z PGE. Czy na podstawie tych dokumentów mogę przyznać dodatek energetyczny w kwocie 12,09 zł. (gospodarstwo jednoosobowe )? czy powinnam wydać w kwietniu decyzję zmieniającą w związku ze zmianą wysokości dodatku mieszkaniowego?
Proszę o pomoc
pani skladajac wniosek o dodatek energetyczny dostarcza kopię umowy z zakladem energetycznym. Ja decyzje wydaje do 30 kwietnia kazdego roku...pozniej skladane sa nowe wnioski. Inni wydaja decyzje jak w tym przypadku do 31 maja tylko, ze muszą miec zgode wnioskodawcy na zmiane decyzji...i od maja zmieniają decyzję na inna kwotę :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 25 paź 2021, 14:07

ja również wydaję decyzje do kwietnia
RudaMaruda
Praktykant
Od: 12 lis 2019, 14:54
Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU