Zarządca - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 gru 2021, 13:50

Mam pytanie czy osoba składająca wniosek o dodatek mieszkaniowy i podpisuje zarządca czy cały dodatek może iść w całości do osoby składającej wniosek.
aga33T
Stażysta
Od: 03 mar 2021, 9:40
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny

Napisano: 22 gru 2021, 15:01

aga33T pisze:
22 gru 2021, 13:50
Mam pytanie czy osoba składająca wniosek o dodatek mieszkaniowy i podpisuje zarządca czy cały dodatek może iść w całości do osoby składającej wniosek.
nie...zgodnie z ustawą o dm
Art. 8 [Adresat należności]
1. Dodatek mieszkaniowy wypłaca się zarządcy budynku albo innej osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny, z góry, w terminie do 10. dnia każdego miesiąca. W tym samym terminie wypłaca się ryczałt, o którym mowa w art. 6 ust. 7.
2. Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego w terminie, o którym mowa w ust. 1.
3. Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zalicza dodatek mieszkaniowy na poczet przysługujących lub rozliczanych za jej pośrednictwem należności za zajmowany lokal mieszkalny.
wnioskodawcy w ty przypadku można jedynie wypłacić na konto ryczałt na opał, który jest częścią dodatku mieszkaniowego...resztę wypłacamy zarządcy
chyba..., że wnioskodawca jest zarządcą czyli właścicielem domu jednorodzinnego
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 23 gru 2021, 14:40

aga33T pisze:
22 gru 2021, 13:50
Tak. Jesli zarządca o to poprosi
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x