zasiłek dla 24 latki z orzeczeniem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 maja 2015, 11:23

witam

mam pytanie dotyczące zasiłku rodzinnego oraz kształcenia dla studentki z orzeczeniem o umiarkowanym stopniu, mianowicie matka pobierała na nia do k. marca 2015 ( do końca orzeczenia) zasiłek i dodatek - kształcenie, na komisje staneła dopiero w maju ale wniosek złożyła w marcu, od kiedy przyznać zasiłek rodzinny? od miesiąca złozenia wniosku? bo tu nie było zasiłku - on też był przyznany do marca jak orzeczenie, zasiłek pielęgnacyjny - kontynuuacja ok. ale co z rodzinnym i kształceniem? nie moge wyrównac kształcenia bo nie był pobierany w kwietniu zasiłek rodzinny - doradźcie coś:))
nowa66666

Napisano: 07 maja 2015, 12:17

hej!! nikt nie odpowie??????????
nowa66666

Napisano: 07 maja 2015, 13:14

w przypadku 24-latki -wszystkie świadczenia są uzaleznione od niepelnosprawności- ja bym wszystko wyrównała od kwietnia
~o~

Napisano: 07 maja 2015, 13:16

oczywiście musisz pamiętac ,że zas. rodz. i kszt. przyznajesz max do ukończenia 24 r. życia.- oczywiście z zachowaniem okresu zasiłkowego.
~o~

Napisano: 07 maja 2015, 13:35

~o~ pisze:oczywiście musisz pamiętac ,że zas. rodz. i kszt. przyznajesz max do ukończenia 24 r. życia.- oczywiście z zachowaniem okresu zasiłkowego.
tak, pamiętam kończy 24 lata w grudniu 2015, ale mam wątpliwości co do zasiłku rodzinnego za kwiecień:(( jest w ustawie zapis od miesiąca złozenia wniosku, a poza tym przy świadczeniach uzależnionych od niepełnosprawności wyrównać mozemy - np. kształcenie ale jeśli w miesiącu - kwietniu - pobierałaby zasiłek, a ona miała przyznane prawo tylko do końca marca 2015r., wniosek złożony w maju
nowa66666

Napisano: 07 maja 2015, 13:55

dla 24-latki zasiłek rodzinny jest uzalezniony od niepełnosprawności i też możesz go normalnie jak pielęgnacyjny -wyrównać od kwietnia.
~o~

Napisano: 07 maja 2015, 14:50

~o~ pisze:dla 24-latki zasiłek rodzinny jest uzalezniony od niepełnosprawności i też możesz go normalnie jak pielęgnacyjny -wyrównać od kwietnia.
program przyznaje od miesiąca złożenia wniosku a nie od orzeczenia - mam na myśli zasiłek rodzinny i kształcenie........ hmmmmmm nadal niepewność
nowa66666

Napisano: 07 maja 2015, 14:58

Rozwiej swoje obawy-przypomnij sobie art.6 ust.1 pkt 3 :D :D :D
~o~

Napisano: 07 maja 2015, 15:01

~o~ pisze:Rozwiej swoje obawy-przypomnij sobie art.6 ust.1 pkt 3 :D :D :D
przypomniany:)) jest uzależniony od niepełnosprawności - dziękuję za pomoc i cierpliwość:)) pozdrawiam
nowa66666

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x