zasiłek dla bezrobotnych-przekroczenie dochodu, prosze o pomoc bo juz sie zgubilam - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 25 mar 2014, 16:49

Witam.
Kobieta we wrześniu złożyła wniosek o św.r dostała odmowę z powodu przekroczonego kryterium. po 2 msc. złożyła ponownie wniosek, okazując się świadectwem pracy-utrata dochodu, zasiłek jest. w lutym przyniosła zaświadczenie o uzyskaniu zasiłku dla bezrobotnych, przekroczenie dochodu i zasiłku nie ma :). teraz przyszla do mnie ponownie, ze od marca ma zasilek mniejszy, bo nie juz w wysokości 100% a 80% czy jakoś tak....fakt, ze niższy na tyle, ze by się zalapala....co z tym fantem zrobic? czy bedzie tu utrata wiekszej wysokości i uzysk mniejszej??prosze o pomoc
~M.

Napisano: 25 mar 2014, 16:50

nie, liczysz ten wyzszy zasilek, powiedz jej ze gdyby bylo odwrotnie ze najpierw by miala mniejszy a pozniej wiekszy to tez liczysz to co ma na poczatku, moze odpusci
~LOL

Napisano: 25 mar 2014, 16:52

nie! no coś Ty. liczy sie za pierwszy miesiąc, także kicha
~elena

Napisano: 25 mar 2014, 16:55

Zasiłek przyznany jest na podstawie jednej decyzji i robimy uzysk za pierwszy m-c. Zmiana jego wysokości wg. mnie nie ma znaczenia.
~Edyta

Napisano: 25 mar 2014, 17:03

Dziękuję. tak też myślalam i juz jej o tym powiedziałam, ale to trudna klientka, kombinuje co rok. Pobiera zasiłek a i tak pracuje u tego samego pracodawcy tyle, że na czarno. Odwolywala sie juz kiedys od decyzji odmownej, zatrudniając radce nawet :) więc wolałam się upewnić. Potzrebne więc dobre uzasadnienie, bo może sie odwołąć od decyzji.
~M.

Napisano: 25 mar 2014, 17:08

a nie za drugi miesiąc?
~nowa2

Napisano: 25 mar 2014, 17:09

no wlasnie czemu za piewrszy?
~hhhhhh

Napisano: 25 mar 2014, 17:26

za drugi oczywiście
~M.

Napisano: 25 mar 2014, 17:46

Za drugi czy za pierwszy - jeden pies w tym przypadku. Zasiłek jest wyższy przez 3 pierwsze miesiące. U mnie się odwoływały w takich przypadkach, ale SKO wszystko utrzymuje w mocy.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2014, 17:48

no i ok. dziękuję
~M.

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]