Kochani powiedzcie jak liczycie dochód dla osoby będącej na zasiłku macierzyński po ustaniu zatrudnienia w roku bazowym. Np.: do 22.09.2016r. praca, a następnie macierzyński po ustaniu zatrudnienia. Pani owszem przyniosła 2 pit-y, tylko problem jest taki, że ta tym z zuzu jest chorobowe, macerzyński w zatrudnieniu oraz po ustaniu zatrudnienia. Odpowiedz z ZUS na wniosek, że wg nich jest nadal w zatrudnieniu. MASAKRA!!!!!!!!!!!!! Jak wy robicie??
Mam taka tez sytuacje .Ja napisałam do zusu i przysłali mi w cyklach miesięcznych jak kształtowały się wypłaty i po utracie zatrudnienia mam Październik, listopad i grudzień. Myśle zliczyć te wypłaty z trzech miesiący podzielić na trzy i przez liczbę członków rodziny podzielić. Tylko nie wiem jak w programie wprowadzić w opodatkowane normalnie ? Bo czy dochód z tego o utracie zatrudnienia jest napewno na picie ? Jedna dziewczyna miała cały rok macierzyński po utracie a nie ma z tego żadnego pitu.
musi być na picie bo jest to dochód opodatkowany, tylko będzie razem z chrobowym i macierzyńskim w zatrudnieniu jeżeli pracodawca nie ma uprawnień do wypłaty zasiłków. To i tak, że co ZUS rozpisał, bo mi odpisali, że u nich widnieje że jest w zatrudnieniu, a ja na wydruku z EMPATI widzę, że utraciła zatrudnienie. Nie wiem jak to ugryź. Może strona na oświadczeniu mi rozpisze ten dochód???