zasiłek na męza a wychowawczy na żonę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 cze 2014, 15:40

witam! facet pobiera zasiłek rodzinny, a 28 maja jego zona żłożyła wniosek o dodatek z tytułu urlopu wychowawczego. urlop ma od 10 maja. zasiłek rodziiny za maj został już wypłacony mężowi. Czy dobrze myślę ,że uchylam decyzję mężowi od 1 czerwca i od 1 czerwca przyznaję zasiłek i dodatek zonie???
no nie

Napisano: 10 cze 2014, 8:50

pomóżcie
no nie

Napisano: 10 cze 2014, 13:58

Dodatek od 10 maja. Jednakże my w takiej sytuacji uchylamy zr od maja za zgodą strony i przyznajemy żonie zas. rodzinny informując że świadczenie zostało wypłacone na mocy dec. uchylonej.
~Hacky

Napisano: 10 cze 2014, 14:09

Dzięki Hacky za podpowiedź choć wydaje mi się że to nie jest dobre rozwiązanie, no bo jak można przyznać sam dodatek bez zasiłku rodzinnego. Nie może być tak że jednej osobie wypłaca się sam zasiłek rodzinny a drugiej sam dodatek. Proszę o kolejne wypowiedzi, wiem że macie takie sytuacje...
no nie

Napisano: 21 wrz 2014, 22:15

Witam !
Mam pytanie ,mam kogoś w rodzinie kto wyszedł za mąż za rozwodnika i ma on orzeczoną winę do końca życia płacenia alimentów .Jego była żona ma swoją emeryturę koło 1.400zł.+alimenty 500,To czy po śmierci męża otrzymałaby połowę jego emerytury a wynosiła 2.700 zł. Proszę policzyć tak na oko ile miałaby pierwsza a ile druga żona w całości swojej emerytury.
Za ile każda z nich by żyła? Dziękuję za wyjaśnienie
[email protected]

Napisano: 22 wrz 2014, 9:28

[email protected] - źle trafiłaś z pytaniem. nie to forum
aga1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x