Klient złożył podanie w październiku i otrzymał zasiłek okresowy od 01.10.2016 do 31.12.2016 r. wypłata w październiku była 10, po czym 13.10.2016 r. złożył podanie na opał. we wrześniu maił przyznany zasiłek celowy. Czy do dochodu wliczyć mu ten przyznany zasiłek okresowy.
Nie rozumiem za bardzo, w jakim celu jest to pytanie. Polecam przeczytać ustawę, a w szczególności art. 8.3. "Za dochód uważa się sumę miesięcznych przychodów z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku lub w przypadku utraty dochodu z miesiąca, w którym wniosek został złożony, bez względu na tytuł i źródło ich uzyskania, jeżeli ustawa nie stanowi inaczej(...)",
Ja właśnie chciałam wliczyć, ale koleżanka mi podpowiada, że w miesiącu wrzesień dochód jego był 0. Dlatego się zawahałam i wolałam to jeszcze z kimś skonsultować.
Wliczyć zasiłek okresowy za m-c październik do dochodu wrześniowego? nie znam podstaw do takich działań.
Nie znam sprawy, nie mam akt, w razie wątpliwości macie przecież kierownika.
A w mojej jest, przeszukałam papiery i miałam tą samą sytuację w tamtym roku i wliczyłam zasiłek okresowy do dochodu. Kontrola mi tego nie zakwestionowała.
art. 8 ust. 3 - Za dochód uważa się sumę miesięcznych przychodów z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku lub w przypadku utraty dochodu z miesiąca, w którym wniosek został złożony, bez względu na tytuł i źródło ich uzyskania, jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, pomniejszoną o: