zasiłek okresowy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 sty 2021, 19:28

Cześć, mam pytanie. Przyszedł wywiad przeprowadzony z osobą bezdomną, która przebywa poza terenem mojego Ośrodka. Wywiad z Panem xx został przeprowadzony w listopadzie 2020r i dotyczył zasiłku okresowego. Z dołączonej dokumentacji wynika, że Pan xx nie kwalifikuje się do zasiłku okresowego, ponieważ w/w pracował i zarobił ponad 2tys. w październiku 2020r. Tamten OPS dołączył w grudniu oświadczenie Pana xx o tym, że jego sytuacja socjalno - bytowa nie uległa zmianie. Czy wobec powyższego daje odmowe na miesiąc listopad i mogę jednocześnie przyznać zasiłek okresowy w miesiącu grudniu?

Abstrahuję od tego, że Panu xx od listopada należy się zasiłek dla osób bezrobotnych, a OPS, który przeprowadzał z nim wywiad nie poinformował go o tym, że może się starać o ten zasiłek i ze ma się zarejestrować w PUP, tylko przyznali mu prawo do świadczeń opieki zdrowotnej.. (W/w nie może się zarejstrować w PUP w tamtym mieście, ponieważ jest ciągle zameldowany w mojej miejscowości. Pracownik socjalny z tamtego miasta powiedział mu żeby się nie wymeldowywał, bo nie dostanie mieszkania socjalnego :lol: :lol: :lol: :lol: . Już z Panem xx rozmawiałam i ma jutro dzwonić do UM i zapytać jak załatwić daną sprawę przez PUE)
justaxyz
Praktykant
Od: 29 paź 2020, 15:51
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 27 sty 2021, 10:40

Jeśli przysłali dokument, ze jego sytuacja nie uległa zmianie to wypadałoby uznać, że nadal ma 2000 dochodu i się nie kwalifikuje.
Xman
Starszy referent
Od: 14 gru 2017, 18:33
Zajmuję się: pomoc społeczna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x