zasiłek okresowy-podstawa

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
~ja...

zasiłek okresowy-podstawa

Post autor: ~ja... »

może się ktoś podzielić podstawą prawną na zasiłek okresowy??????????????????????????????????????????
~cenia

Re: zasiłek okresowy-podstawa

Post autor: ~cenia »

Na podst. art. 7, art. 8, art. 17, art. 38, art. 102 ust. 1, art. 106 ustawy z dnia 12 marca 2004 r, o pomocy społ. /tekst jednolity Dz.U. z 2009 r. Dz. U. Nr 175, poz. 1362 ze zmianami/ oraz art. 104 k.p.a po rozpatrzeniu wniosku......
~ja...

Post autor: ~ja... »

dzięki wielkie! a może ktoś dopisuje coś jeszcze????????????
~Mimi

Post autor: ~Mimi »

Witam.
W zalezności od przypadku dodajemy jeszcze art. 108 k.p.a. tj.
Decyzji nadano rygor natychmiastowej wykonalności, gdyż wykonanie decyzji przed upływem terminu wniesienia odwołania jest niezbędne ze względu na ważny interes strony

pozdrawiam
~B

Post autor: ~B »

Ja jestem za wykreśleniem 2/3 tego co ma \"cenia\". Wystarczy art. 8, 38 i 106. A na te KPA, to nie wiem po co się wszyscy upierają. Przecież wyraźna podstawa do wydania decyzji jest w art. 106 ustawy o pomocy społecznej.
~Mimi

Post autor: ~Mimi »

to nie upieranie się a wiedza ze szkolenia
~B

To wcale nie znaczy, że ci szkolący mają rację. Podstawa decyzji, jak każdy szkolący powinien wiedzieć, wynika z przepisów prawa materialnego, a nie z procedury.
~kasiula99

Post autor: ~kasiula99 »

\'\'To wcale nie znaczy, że ci szkolący mają rację\'\'

ech..no tak...najlepiej to wcale nie chodzic na szkolenia, bo zawsze się znajdzie ktoś mąrzejszy

yyyy..paranoja
~B

Niektórzy to nawet żyją (całkiem dobrze) z tych szkoleń, a w życiu nie wydali żadnej decyzji. Ale skoro się już im zapłaciło, to trzeba słuchać.
~B

A najlepsze jest na szkoleniach to, jak osoba szkoląca mówi, że jest pracownikiem ministerstwa X, ale głoszone przez nią na szkoleniu poglądy są tylko jej pogladami i absolutnie nie należy ich przypisywać ministerstwu. Albo jest etatowym członkiem SKO, ale to nie znaczy, że inni członkowie tak podchodzą do tego typu spraw.
ODPOWIEDZ