zasiłek okresowy prosze o pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 lip 2014, 11:27

Witam
7.07.14 złożyłam podanie o pomoc wnioskowałam o zasiłek okresowy i celowy .
Decyzje otrzymałam dzis z wypłatą na 8.08.14 zasiłek okresowy został mi przyznany od .01.07.14 do 31.07.14 . czyli za miesiąc lipiec od dłuższego czasu otrzymuje zasiłek okresowy przyznawany tylko na jeden miesiąc
mam pytanie kiedy mogę składac wniosek w miesiacu sierpniu skoro w sierpniu jest wypłata zasiłku lipcowego
wysokośc zasiłku nie jest wysoka i starcza jedynie na spłacenie długów i znowu musze pożyczac
otrzymuje alimenty 300 zł i rodzinny zasiłek 77 zł okresówka to 267 zł plus celowy na dofinansowanie prądu płatny na konto zakładu energetycznego
jestem sama z małym dzieckiem
moje dziecko idzie do przedszkola we wrzesniu i szukam pracy od wrzesnia
w moim ops niczego nie można sie dowiedzieć niestety pracownik robi wielką łaske ze wogóle odpowie na pytanie
prosze o odpowiedz czy w połowie sierpnia moge skladac kolejny wniosek o pomoc
Ewelina14

Napisano: 30 lip 2014, 11:38

Możesz. A sytuacja pewnie taka jest ,że nie mają kasy na zasiłki.
ala1

Napisano: 30 lip 2014, 12:10

dokładnie tak, możesz składać w sierpniu wniosek o kolejnyb zasiłek okresowy.
asasa

Napisano: 30 lip 2014, 12:39

Dziekuje za odpowiedzi czyli w połowie sierpnia złoże kolejny wniosek
miałam nadzieje ze choć raz przyznany zostanie zasiłek okresowy za lipiec i sierpien
czy nie maja kasy tego nie wiem jak nigdy nie odwoływałam sie do sko wychodziłam z założenia ze dobre i to co otrzymuje
moja jednyna nadzieje to ze znajde prace a dziecko nie bedzie chorowac w przedszkolu .
dziecko już chodziło do przedszkola przez ten rok ale cały czas chorowało w zasadzie non stop a jak już udało mi sie pójśc do pracy do musiałam rezygnowac bo nie miałam z kim zostawić chorego dziecka.
Ewelina14

Napisano: 30 lip 2014, 13:54

Masz niewielkie alimenty, złóż do sądu wniosek o ich podwyższenie. Zawsze to trochę więcej.
Esia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x