zasiłek pielęgnacyjny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 08 lip 2015, 11:17

Czy do wniosku o zasiłek pielęgnacyjny z tytułu ukończenia 75 roku życia kopiujecie dowód osobisty do akt?
asia;)

Napisano: 08 lip 2015, 11:44

my nie kserujemy, nie mamy prawa do wszystkich danych z dowodu
Kati@

Napisano: 08 lip 2015, 13:47

a możesz podać podsawę prawną?
asia;)

Napisano: 08 lip 2015, 13:49

asia;) pisze:a możesz podać podsawę prawną?
ale podstawę do tego, że nie kserujemy ? .. poczytaj rozporządzenie .. po zmianie nie ma juz tam słowa o kopii dokumentu tożsamości
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 13:50

Kati@ pisze:my nie kserujemy, nie mamy prawa do wszystkich danych z dowodu
bardziej mnie interesuje do jakich danych nie mam prawa bo pierwszy raz taka bajeczke slysze na tym forum ???
dsdds

Napisano: 08 lip 2015, 14:28

dsdds pisze:
bardziej mnie interesuje do jakich danych nie mam prawa bo pierwszy raz taka bajeczke slysze na tym forum ???
Kserowanie lub dawanie w zastaw dokumentu tożsamości jest niezgodne z prawem ochrony danych osobowych.
Zakres danych zawartych w dokumencie tożsamości jest zbyt szeroki dla celu świadczeń rodzinnych. Nie mamy prawa do przechowywania takich danych jak wzrost, kolor oczu, czy zdjęcie.
Kati@

Napisano: 08 lip 2015, 14:34

Kati@ pisze:
dsdds pisze:
Kserowanie lub dawanie w zastaw dokumentu tożsamości jest niezgodne z prawem ochrony danych osobowych.
Zakres danych zawartych w dokumencie tożsamości jest zbyt szeroki dla celu świadczeń rodzinnych. Nie mamy prawa do przechowywania takich danych jak wzrost, kolor oczu, czy zdjęcie.
ahhhaaaaaaa czyli jak przy np. starym beciku nie uzaleznionym od dochodu warunkiem przyznania bylo dołaćznie do wniosku kserokopia dowodu tozsamosci ( w tym dowodu) to co ja mam teraz te dowodu z teczek wyrzucic???? co ty kobieto za pierdoly opowiadasz ???????
dsdds

Napisano: 08 lip 2015, 14:36

co ty kobieto za pierdoly opowiadasz ??????? ale te piedoły są prawdziwe :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 14:44

Kati@ pisze:
dsdds pisze:
ja ci sie wzrost kolor oczu i zdjecie osoby nie podoba to mozesz je sobie zasłonić i skserowac bez tego proste, podaj wszytskie artykuły ktore o tym mowia
to ja

Napisano: 08 lip 2015, 14:46

ale co wy się upieracie przy tych dowodach ? do czego wam one potrzebne ? .. z rozporządzenia zostały usunięte przecież ...
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x