zasiłek pielęgnacyjny

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
u..

zasiłek pielęgnacyjny

Post autor: u.. »

kobietka dziś mi zgłasza, ze od grudnia ma przyznany dodatek pielęgnacyjny z ZUS. Jak wygląda procedura zwroty zasiłku pielęgnacyjnego i odzyskanie kasy z ZUS?
u..

Re: zasiłek pielęgnacyjny

nikt nie miał takiego przypadku, nikt mi nie pomoże???
Gość

Post autor: Gość »

miałam taki przypadek napisałam pismo do ZUS -u, powołałam sie na ten artykuł z naszej ustawy podałam numer konta i po jakimś czasie dostałam zwrot pieniędzy.
u..

możesz wrzucić wzór takiego pisma?
u..

???
Gość

Post autor: Gość »

W związku z przyznaniem Pani .......... pesel .............. zam. ......... dodatku pielęgnacyjnego znak. ( tutaj numer pisma z ZUS -u), GOPS w ........... na podstawie art.16 ust.7 ustawy o świadczeniach rodzinnych ( t.j. z 2016 r. poz. 1518 ze zm.) wnosi o zwrot wypłaconego zasiłku pielęgnacyjnego za okres przyznania dodatku pielęgnacyjnego tj. od dnia 08.04.2016 r. do dnia 30.04.2016 r. w wysokości 153,00 zł ( słownie:sto pięćdziesiat trzy złotych).
Ww. kwotę prosimy przekazać na rachunek bankowy GOPS nr .................
u..

tak też robimy jak Klientka nas infirmuję? Nie robimy zwrotu tylko piszemy do ZUS?
u..

???
u..

ponawiam pytanie:
kobietka dziś mi zgłasza, ze od grudnia ma przyznany dodatek pielęgnacyjny z ZUS. Jak wygląda procedura zwroty zasiłku pielęgnacyjnego i odzyskanie kasy z ZUS?
u..

????
ODPOWIEDZ