Zasiłek pielęgnacyjny, proszę o odp - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 sty 2017, 18:38

Posiadam orzeczenie z ZUS, ZE jestem CAŁKOWICIE niezdolny do pracy, pobieram z ZUS rentę chorobową. Czy dostanę zasiłek pielęgnacyjny 153 zł z pomocy społecznej? Proszę o odpowiedź, dziękuję.
Zenek as

Napisano: 03 sty 2017, 19:02

Jeżeli nie posiada Pan dodatku pielęgnacyjnego z ZUS, to może sie Pan starać o zasiłek pilęgnacyjny w opiece. Może Pan również złozyć wniosek , wtedy pracownik z opieki też wystąpi z pismem do ZUS. Musi posiadać Pan orzeczenie o znacznym stopniu nepełnosprawności.
Gość

Napisano: 03 sty 2017, 19:17

Nie posiadam dodatku pielęgnacyjnego z ZUS, a mam tylko to orzeczenie z ZUS co wyżej napisałem, na to orzeczenie będzie mi przysługiwać ten zasiłek pielęgnacyjny z opieki 153 zł na miesiąc?
Zenek as

Napisano: 03 sty 2017, 21:58

Poproszę o odpowiedz państwa
Zenek asw was

Napisano: 04 sty 2017, 8:41

Tak, ale dodatek pielęgnacyjny z ZUS jest w wyższej kwocie niż ten w kwocie zasiłek 153 zł miesiecznie. Także może równie dobrze Pan złożyć w ZUS o dodatek.
ZZZZZ

Napisano: 04 sty 2017, 8:51

Zenek as pisze:Posiadam orzeczenie z ZUS, ZE jestem CAŁKOWICIE niezdolny do pracy, pobieram z ZUS rentę chorobową. Czy dostanę zasiłek pielęgnacyjny 153 zł z pomocy społecznej? Proszę o odpowiedź, dziękuję.
a ile ma pan lat ??? ma pan stopień umiarkowany i żeby uzyskać prawo do zasiłku pielęgnacyjnego niepełnosprawność winna być przed 21rż
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x