zasiłek rodzinny dla mężatki z wyrokiem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 mar 2014, 13:25

Mężatka, starająca się o rozwód i alimenty na dzieci(rozprawa dopiero ma być w maju) póki co ma postanowienie o udzieleniu zabezpieczenia roszczenia alimentacyjnego.
Czy może w jakikolwiek sposób starać się o zasiłek rodzinny bez podania dochodów i oświadczeń ojca/męża?
~Buba

Napisano: 17 mar 2014, 13:26

no niestety nie
~~o~

Napisano: 17 mar 2014, 13:27

nie może
~Ilona

Napisano: 17 mar 2014, 13:30

jest mezatką, zgodnie z ustawą o SR wymaga się od niej by dostarczyła zasw (ew osw) z US meza i informację z ZUS(ew osw) o wysokości składek zdrowotnych za 2012 r. W składzie rodziny oczywiscie maz być musi. Jeśli wpłynie taki wniosk o ZR to Wzywasz strone do uzup dokumentów oraz do uzupełnienia wniosku w części dot składu rodziny pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia.
~Karoosia

Napisano: 17 mar 2014, 13:51

No właśnie. Chciałam się tylko upewnić, bo normalnie zgłupiałam.
Moja bratowa (z innego miasta niż ja) jest w takiej sytuacji, dopytywała mnie niedawno co i jak, powiedziałam jej, że musi czekać na rozprawę jeśli nie chce podawać dochodów męża - ale ona i tak poszła do swojego OPS (m.in. po dodatek mieszkaniowy), i co? Dostała ŚR!!
Ona się z tego śmiała, powiedziała, że jak dają to bierze - jedynie jej ojciec dziwnie to skomentował (oczywiście aluzja do mnie) - że jak widać nie wszyscy idą na rękę samotnym matkom...
Pozostawiłam to bez komentarza, tam wszystcy są najmądrzejsci oczywiście.. Ja już się nie chcę wtrącać, ale żeby tylko się nie okazało, że będzie musiała to zwrócić...
~Buba

Napisano: 17 mar 2014, 14:00

jak jest mężatka to nie jest jeszcze samotna...... a może bratowa podrobiła oświadczenia swojego małżonka, a może po prostu nie mówi prawdy..... owszem dodatek mieszkaniowy mogła dostać , FA też, zasiłek okresowy/celowy... ale zas. rodz. bez dochodów męża to NIE no chyba że zrobiła \"szacher macher\" z podpisami
~~o~

Napisano: 17 mar 2014, 14:18

jej ojciec uważa, że jest samotną matką :) a on jest najmądrzejszy i wszystko wie najlepiej :) ustawy go nie interesują, ponoć życie weryfikuje wszystkie ustawy i trzeba życiowo podchodzić do każdego człowieka :)

nie wiem o co dokładnie w tym chodzi, dopytam jeszcze (bo strasznie mnie to ciekawi jakim cudem ma przyznane), ale mam nadzieję, że nic nie podpisywała w jego imieniu! tym bardziej, że z jego dochodem na pewno mają przekroczenie kryterium...

Dzięki za wypowiedzi ;)
~Buba

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x