Zasiłek rodzinny - źle przeliczony dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 kwie 2020, 14:04

Dzień dobry,
proszę o pomoc w niżej opisanej sprawie dotyczącej wypłaty świadczenia rodzinnego:
Dnia 18-10-2019 roku klientka złożyła wniosek o zasiłek rodzinny na 3 dzieci. świadczenia miała wypłacane od listopada 2019 roku do lutego 2020 r. w pełnej wysokości. W marcu zauważyłam, że miała źle przeliczone dochody, po ponownym przeliczeniu wyszło, że klientka powinna mieć zł/zł od listopada 2019 r. W marcu wstrzymałam zasiłek.
Dnia 13 marca 2020 roku klientka zgłosiła się z umową o pracę od dnia 09.03.2020 r.
Po kolejny przeliczeniu dochodów wyszło mi, że klientce od maja 2020 roku nie będą należały się zasiłki rodzinne.
Pracuję w programie sygnity, nie wiem jak mam to teraz zrobić, ponieważ po przeliczeniu tego wszystkiego do końca kwietnia 2020 r. wyszło mi, że muszę klientce wypłacić jeszcze 93 zł. W jaki sposób mam to zrobić ?
:?

Z góry dziękuję za pomoc.
Nowaaa
Referent
Od: 13 mar 2020, 15:08
Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi

Napisano: 23 kwie 2020, 19:05

decyzja zmieniająca na złotówkę na złotówkę od marca, uchylenie od maja i żądanie zwrotu od listopada do lutego
typowa Grażyna
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 11:23
Zajmuję się: SR, ŚW, FA

Napisano: 24 kwie 2020, 8:44

a na jakiej podstawie wstrzymałaś zasiłek w marcu ? jak już się zorientowałaś,że źle policzyłaś dochód to co dokładnie zrobiłaś ? bo decyzja była już wtedy ostateczna, więc ot tak to sobie jej zmienic nie można...
typowa Grażyna pisze:decyzja zmieniająca na złotówkę na złotówkę od marca, uchylenie od maja i żądanie zwrotu od listopada do lutego
- ta zmiana decyzji ostatecznej "od marca" i żądanie zwrotu za XI-II to na jakiej podstawie ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 kwie 2020, 9:01

kb pisze:
24 kwie 2020, 8:44
a na jakiej podstawie wstrzymałaś zasiłek w marcu ? jak już się zorientowałaś,że źle policzyłaś dochód to co dokładnie zrobiłaś ? bo decyzja była już wtedy ostateczna, więc ot tak to sobie jej zmienic nie można...
typowa Grażyna pisze:decyzja zmieniająca na złotówkę na złotówkę od marca, uchylenie od maja i żądanie zwrotu od listopada do lutego
- ta zmiana decyzji ostatecznej "od marca" i żądanie zwrotu za XI-II to na jakiej podstawie ?
Zaczynam dopiero przygodę ze świadczeniami i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić :(
Nowaaa
Referent
Od: 13 mar 2020, 15:08
Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x