zasiłek stały a działalność gospodarcza - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 17 mar 2014, 14:18

czy tutaj niektórych już całkiem pogięło. Nie widzieliście osób np. na wózku inwalidzkim bez kończyn dolnych a pracujących, mających znaczny stopień niepełnosprawności. Na jakim wy świecie żyjecie.
~ja

Napisano: 17 mar 2014, 14:26

ok, ale ponawiam moją wątpliwość odnośnie zasiłku stałego dla osoby z zapisem wskazania praca zgodnie z zaleceniem lekarza medycyny pracy
~do ewa

Napisano: 17 mar 2014, 14:38

po znajomości to możesz sobie ustalić stopień ale w snach, zazwyczaj chorzy na komisji są uzdrawiani przez lekarza orzecznika który ma laser w ślepiach i prześwietli cie od góry do dołu
~ewa

Napisano: 17 mar 2014, 14:46

W trakcie pobierania zasiłku stałego Pan podjął działalność gospodarczą. I dalej ma zasiłek stały, bo nie ma dochodu z tej działalności.
A czemu nie może mieć? Przecież pracować też może ,aby dochód nie przekraczał.

~prac.socj

Napisano: 17 mar 2014, 14:52

jasne
~ewa

Napisano: 17 mar 2014, 14:53

Nie rozumiem mieć działalność i nie mieć dochodu to co chory człowiek a tak charytatywnie pracuję no ,faktycznie przyniesie ze skarbowego dochód zerowy a działalność prowadzi i czerpie zyski,czekam na atak z waszej strony.

jak zasiłek stały to nie działalność.
~magda

Napisano: 17 mar 2014, 15:06

no tak starym zwyczajem zero sensownych odpowiedzi, Ewa znasz osoby niepełnosprawne czy na komisji zostały uleczone czy to Ty czy nie Ty odpowiadasz, a swoja drogą ciekawe jak koleś rozpoczął działalność gospodarczą bez perspektyw na dochód to po co mu ona
~Marta

Napisano: 17 mar 2014, 15:08

No własnie po co mu ona skoro nie osiąga dochodu niech się wyrejestruje i otrzyma zasiłek stały.
~magda

Napisano: 17 mar 2014, 17:27

haa... mój sąsiad prowadzi działalność. Od 2 lat przychodzi po rodzinne i wykazuje dochody zerowe. Rodzinne oczywiście otrzymuje.
W ostatnich 2 latach podniósł dom \"do góry\" otynkował, cała posesja ogrodzona kutym płotem, kostka na całym podwórku. ot życie .....
~sipera

Napisano: 18 mar 2014, 11:19

jak myślisz że to tak łatwo,i można to se zrób tak samo
~ewa

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x