Zasiłek staly a KRUS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 12 gru 2016, 19:47

Mam orzeczenie o zaliczeniu mnie do umiarkowanego stopnia niepełnosprawności, nigdzie nie pracuję i nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna w biurze pracy, moi rodzice opłacają mi składkę w KRUS. Sama wychowuje 2 dzieci bez ojca i mamy dochód alimenty i rodzinne na dzieci, rodzice są na osobku. Czy mogę liczyć na zasiłek staly w opiece, bo dochód mi nie przekracza na osobę 514 zł, mamy 400 zł na 1 osobę. Czy ta składka płacono do KRUS może być przeszkodą??? Proszę o odpowiedź.
Bombka

Napisano: 12 gru 2016, 21:41

Uważam,ze nie gdyż korzysta Pani a własnych możliwości i składka idzie do krus. Nie wiem jak to wygląda w krus opłacają składkę czy jest Pani przypisana do ubezpieczenia rodzica jak to jest w zus?
wredna1

Napisano: 13 gru 2016, 12:39

uważam,że możesz otrzymać zasiłek stały w skład dochodu wejdzie zasiłek rodzinny i alimenty składka KRUS nie jest przeszkodą możesz być tam nadal ubezpieczona lub możesz mieć ubezpieczenie przy stałym wtedy należy dostarczyć zaświadczenie o nieubezpieczeniu i należy dostarczyć takie samo zaswiadczenie z ZUS o nie pobieraniu renty.
Iga2

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x