zasiłek stały a okresówka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 paź 2016, 12:46

proszę o pomoc
podopieczny samotnie gospodarujący , przyznany zasiłek okresowy od sierpnia do października , 30.09.16 pojawił się z podaniem o stały ( w połowie września był na komisji Z PCPR dokumentu jeszcze nie ma). Jak wyliczyć w takim przypadku świadczenia?
martaja
Praktykant
Od: 04 paź 2016, 12:36
Zajmuję się:

Napisano: 04 paź 2016, 14:58

I to jest taki post przy którym ręce opadają, świadczy o tym ,że jesteśmy nieukami, leniami i nie znamy własnej ustawy
Wredna1

Napisano: 05 paź 2016, 9:10

przeczytaj dokładnie art.37 ust.6 naszej ustawy
Nora2

Napisano: 05 paź 2016, 11:35

do Wredna1 - a ja czytając takie posty (na razie tylko hobbistycznie)zastanawiam się, jak to jest? Bo myślałam o pracy jako p. socjalny, ale zaczęłam się bać. Czy to nie jest tak, że gdy nowy przychodzi do takiej pracy, to odbywa serię szkoleń, by nauczyć się przepisów Pomocy Społecznej? Bo wyraźnie widać, że chyba nie. To skąd ma to wszystko wiedzieć? Przecież na studiach tego nie uczą. No chyba że ktoś studiuje konkretnie pracę socjalną, to może.
studentkaa

Napisano: 06 paź 2016, 15:53

jak się nauczyć? na własnych błędach :) teoria teorią a życie życiem :) UoPS się kłania :)
asistento
Praktykant
Od: 06 paź 2016, 14:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 8:26

jak będzie dokument - przyznasz od września stały do wyliczeń nie biorąc okresowego.
Do tego zmiana wysokości okresowego na październik biorąc pod uwagę dochód należny za wrzesień czyli zas. stały.
sjkdhcakjdhakj

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x