Witam, mieliście już do czynienia z osobą która ma zasiłek stały,i trafiła do DPS?
Obecnie mam taką sytuacje i nie wiem jak to ugryźć, pomóżcie mi co robić:)
70 % dla DPS a reszta z. stałego dla niej to już wiem, tylko chodzi mi o decyzje, jak powinna ona wygladać, bo chyba muszę zrobić decyzje zmieniającą zasiłek stały pomniejszoną o 70 % i zaznaczyć że pozostała kwota idzie na DPS?? jak macie wzór decyzji takiego przypadku to bardzo byłabym wdzięczna za podzielenie się nim.
Musisz zmienić decyzję w części dotyczącej sposobu płatności świadczenia, w ten sposób, że ustalić płatność 70% zasiłku stałego na konto DPS, 30 % dla klienta. Robisz to na wywiadzie, który powinien przysłać DPS, gdzie będzie zgoda zainteresowanego na płatność 70 % na DPS, wskazane konto i wskazany sposób płatności tych 30% dla klienta (czy chce pocztą, czy na konto osobiste czy też na konto depozytowe w DPS)
Powodzenia.
dziękuje za wszelkie informacje, ale co mam zrobić ze świadczeniem?
Uchylić zasiłek stały od dnia przyjecia do DPS?
Zrobić nowy zasiłek z kwotą 30 % dla klientki na konto depozytowe DPS a 70% szło na odpłatność DPS, żeby rozdzieliło na liście ze to 30 % to dla niej, a 70 % dla DPS? nie wiem jak tego w ogóle się podjąć.
Ja też mam z Tym problem, księgowa karze mi podzielić swiadczenie że 30 % idzie na konto depozytowe a 70% idzie na konto dps (OCZYWIŚCIE INNE NUMERY) i mam zrobić tak, aby na jednej liście byly te pozycje rozdzielone, jest to możliwe?
zmienić decyzję przyznającą świadczenie w punkcie dotyczącym realizacji od dnia umieszczenia w dps w ten sposób, że 70% w kwocie na dps a 30% dla klienta