Co do stanowiska Krajowej Rady Komorniczej
w sprawie egzekucji świadczeń z pomocy społecznej
Pismo KRK/III/913/10 z dnia 21 kwietnia 2010r.
- klient przychopdzi, rezygnuje z zasiłku, potem składa kolejne podanie wiec postepowanie wszczynamy - i jest po nowemu
Zasiłek stały wolny od zajęcia komorniczego!
Re: Zasiłek stały wolny od zajęcia komorniczego!
Dziś komornik zajął mi konto i pozbawił wszystkich środków jakie tam były a dostaje zasiłek stały ok 450 zł z tytułu niezdolności do pracy. Jak odzyskać te pieniądze bo nie mam innych a jeść trzeba.
Proszę pomóżcie.
Jak wiecie co trza zrobić napiszcie na do mnie mój meil to [email protected]
Proszę pomóżcie.
Jak wiecie co trza zrobić napiszcie na do mnie mój meil to [email protected]
Trzeba komornikowi powiedzieć, że na konto wpływa wyłącznie zasiłek, który jest wolny od egzekucji i prosić o zwolnienie tego zasiłku z egzekucji.
co mam zrobicm tez zablokowal rachunek na kory gops wplacal mi zasilek staly
Pisać do komornika, że na rachunek wpływa tylko zasiłek, który jest wolny od egzekucji. Jak komornik odmówi zwolnienia tych kwot to pisać skargę na czynności komornika.
Tu masz podobny przykład (zamień wynagrodzenie na zasiłek): https://prawo-porady.pl/artykuly,zajecie ... e,353.html
A najlepiej to napisz do ops, żeby ci do ręki wypłacali w kasie lub przekazem.
Tu masz podobny przykład (zamień wynagrodzenie na zasiłek): https://prawo-porady.pl/artykuly,zajecie ... e,353.html
A najlepiej to napisz do ops, żeby ci do ręki wypłacali w kasie lub przekazem.
zasiłek stały nie podlega zajęciu z mocy ustawy
I komornik o tym dobrze wie. Nie wpłacać na konto, a założyć karty pre paid i nikt ich nie zajmie (w banku).
I komornik o tym dobrze wie. Nie wpłacać na konto, a założyć karty pre paid i nikt ich nie zajmie (w banku).
otrzymuję zasiłek stały z MOPS czy komornik może mi zabierać jakąś sumę na poczet zadłużenia alimentacyjnego ,jeśli tak to jakiej wysokości może być to zajęcie bo większość tego zasiłku przeznaczam na leki dzięki którym do tej pory żyję.Obecnie z sumy jaką otrzymuję po wydaniu na leki zostaje mi tylko 60 PLN na inne potrzeby.Proszę o odpowiedź
Oprócz Zasiłek stały wolny od zajęcia komorniczego! - Wzory pism przeczytaj również:
proszę
decyzja wstrzymująca FA
Prosze o wzor decyzji uchylajacej dodatki do zasilku rodzinnego z tyt. uzyskania prawa do urlopu wychowawczego. dzieki z gory
wezwanie
pismo do komornika
do komornika o zaświadczenie
odmowa nienależnie pobranych świadczeń - PILNE!!!!!
zasiłek celowy
CZy ma ktoś wzór decyzji uchylającej zasiłek pielęgnacyjny - pobyt w DPS
wystąpienie pokontrolne
Zasiłki stałe wolne od zajęcia komorniczego!
zasiłek pielęgnacyjny
ODMOWA ŚP
wszczęcie postępowania
pismo do komornika
dodatek z samotnego - odmowa