zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r
zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r
Proszę o wzór wszczęcia postępowania w zwiazku ze zmiana ustawy o pom.społ od 1 październik 2012r.
Dotyczy zmiany wys. zasiłku stałego od 1.10.2012r. i wysłac na moja pocztę [email protected]
Dotyczy zmiany wys. zasiłku stałego od 1.10.2012r. i wysłac na moja pocztę [email protected]
Re: zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r
a po co wszczęcie?, robisz wywiad kontrolny i proponujesz zmianę i decyzja zmieniająca art.163 z urzędu , bo tak mówia przepisy
Zmiana wysokości przyznanego wcześniej świadczenia wiąże się ze zmianą decyzji administracyjnej.
Pozytywna weryfikacja decyzji administracyjnej wymaga wszczęcia postępowania.
Zadaniem organu pomocy społecznej jest ustalić że sytuacja faktyczna danej osoby odpowiada nowo obowiązującej normie prawnej.
Aktualny stan faktyczny ustala się dostępnymi środkami dowodowymi, które w pomocy społecznej ustala się w drodze wywiadu środowiskowego.
Pozytywna weryfikacja decyzji administracyjnej wymaga wszczęcia postępowania.
Zadaniem organu pomocy społecznej jest ustalić że sytuacja faktyczna danej osoby odpowiada nowo obowiązującej normie prawnej.
Aktualny stan faktyczny ustala się dostępnymi środkami dowodowymi, które w pomocy społecznej ustala się w drodze wywiadu środowiskowego.
smo sporządzenie wywiadu na okolicznośc zmieniających przepisów jest wszczęciem postępowania. To jest moje zdanie, jeżeli masz czas to robisz
napisz wniosek własny, zrób aktualizacje i zmień decyzje.
to jak w końcu.......ja zrobiłabym decyzję zmienijącą art. 163 kpa w zw. z art. 106 i tyle . żadnych wywiadów jeżli dochód nie uległ zmianie np samotny
czy byłby ktoś uprzejmy i wkleił taką decyzję, bardzo Was kochani proszę.
na ostatnim szkoleniu na którym była powiedzieli, że nie trzeba wszczynać postępowania tylko sama decyzja zmieniająca, a jeśli mamy wywiad robiony np miesiąc temu to nie trzeba robić na nowo chyba, że nastąpiła jakaś zmiana
`Czy mógłby ktoś przesłać taką decyzję zmieniającą na mój email [email protected]??Pozdrawiam
Oprócz zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r - Wzory pism przeczytaj również:
asysten rodziny
odmowa FA
uchyl w FA -przerwał nauke 18 latek
klęski żywiołowe - huragan
odmowa
odmowa
zasiłek szkolny
czy dobrze?
wzór
ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE NA TEŚCIOWĄ
wzór wniosku do zus/krus
pomoc z pup na rozpoczęcie dział.gosp.
zerknicie proszę
Decyzja waloryzacyjna - zas. stały od 1.10.12r.
Koordynacja prosze o pomoc
pomóżcie nowej