zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~Mada

zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r

Post autor: ~Mada »

Proszę o wzór wszczęcia postępowania w zwiazku ze zmiana ustawy o pom.społ od 1 październik 2012r.
Dotyczy zmiany wys. zasiłku stałego od 1.10.2012r. i wysłac na moja pocztę [email protected]
~ewa

Re: zasiłek stały zmiana od 1.10.2012r

Post autor: ~ewa »

a po co wszczęcie?, robisz wywiad kontrolny i proponujesz zmianę i decyzja zmieniająca art.163 z urzędu , bo tak mówia przepisy
~Mada

Post autor: ~Mada »

Zmiana wysokości przyznanego wcześniej świadczenia wiąże się ze zmianą decyzji administracyjnej.
Pozytywna weryfikacja decyzji administracyjnej wymaga wszczęcia postępowania.
Zadaniem organu pomocy społecznej jest ustalić że sytuacja faktyczna danej osoby odpowiada nowo obowiązującej normie prawnej.
Aktualny stan faktyczny ustala się dostępnymi środkami dowodowymi, które w pomocy społecznej ustala się w drodze wywiadu środowiskowego.
~ewa

Post autor: ~ewa »

smo sporządzenie wywiadu na okolicznośc zmieniających przepisów jest wszczęciem postępowania. To jest moje zdanie, jeżeli masz czas to robisz
~socjalnalub

Post autor: ~socjalnalub »

napisz wniosek własny, zrób aktualizacje i zmień decyzje.
~aga

Post autor: ~aga »

to jak w końcu.......ja zrobiłabym decyzję zmienijącą art. 163 kpa w zw. z art. 106 i tyle . żadnych wywiadów jeżli dochód nie uległ zmianie np samotny
~Asia

Post autor: ~Asia »

czy byłby ktoś uprzejmy i wkleił taką decyzję, bardzo Was kochani proszę.
~ewelina

Post autor: ~ewelina »

na ostatnim szkoleniu na którym była powiedzieli, że nie trzeba wszczynać postępowania tylko sama decyzja zmieniająca, a jeśli mamy wywiad robiony np miesiąc temu to nie trzeba robić na nowo chyba, że nastąpiła jakaś zmiana
~AGA

Post autor: ~AGA »

`Czy mógłby ktoś przesłać taką decyzję zmieniającą na mój email [email protected]??Pozdrawiam
ODPOWIEDZ