zasiłek szkolny-brak kasy - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 wrz 2015, 14:35

Poradźcie- złożony wniosek o zasiłek szkolny w dniu 04.09.2015 r. (zgon matki) chodzi o to że nie mamy już kasy w tym roku wykorzystaliśmy całe 5% na ten cel i dołożyliśmy już środki własne. Strasznie dużo zasiłków w tym roku wypłaciliśmy. Dotacji nowej jeszcze nie ma Pani Skarbnik powiedziała że mi już nie dołoży z budżetu ze środków własnych i mam czekać na dotację. Zastanawiam się czy mogę wystawić mu zawiadomienie że przyczyną niezałatwienia sprawy w kodeksowym terminie jest nieotrzymanie przez gminę środków finansowych z budżetu państwa na dofinansowanie zasiłków szkol.? Skoro to jest zasiłek losowy i wydaje mi się że powinien być wypłacony bez zbędnej zwłoki. Mieliście taki przypadek? Co zrobić?
Judyta

Napisano: 17 wrz 2015, 15:27

Witam faktycznie dziwna sytuacja ja w sierpniu miałam taki sam przypadek i nie było juz z oświaty ani grosza wiec ksiegowosc dala z własnych srodków bo to zdarzenie losowe. A może niech w mops na jakis zasilek celowy złozy rodzina na zasiłek celowy z tego zdarzenia u nas a przyznawane w gops. Pozdrawiam
nowa na stypendium

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x