zasiłki pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 09 cze 2015, 11:21

ludzie pobierają zasiłki pielęgnacyjne i jak dostaną dodatek przy emeryturze z tytułu ukończenia 75 roku zycia nie wszyscy zgłaszają i mam własnie taki przypadek że facet pobiera juz trzy lata i dodatek i zasięłk normalnie ręce opadają jak Wy weryfikujecie to u siebie trzeba chyba wypisac osoby które kończą 75 lat i kiedy i pilnowac tego :(
ja :)

Napisano: 09 cze 2015, 11:31

co roku weryfikujemy 75 latków niestety (dane z systemu) i tego bardzo pilnujemy zeby NP nie bylo
masterm

Napisano: 09 cze 2015, 11:32

obowiązek ciąży na stronie nie na tobie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2015, 12:01

jestem taką osobą że zawsze myśle że to ja powinnam dopilnować ale wszystkiego sie po porstu nie da :( ale wiem że obowiązek ciązy na stronie
ja :)

Napisano: 09 cze 2015, 12:12

Elmer pisze:obowiązek ciąży na stronie nie na tobie
nie pieprz glupot zobaczymy jak ty bedziesz myslal w wieku 75 lat choc watpie czy dozyjesz takiego wieku, nie wiesz nawet jakie sa lamenty jak ludzie musza oddawac kase za kilka lat wstecz bezduszny urzedasie od siedmiu bolesci
to ja

Napisano: 09 cze 2015, 12:36

to ja pisze:
nie pieprz glupot zobaczymy jak ty bedziesz myslal w wieku 75 lat choc watpie czy dozyjesz takiego wieku, nie wiesz nawet jakie sa lamenty jak ludzie musza oddawac kase za kilka lat wstecz bezduszny urzedasie od siedmiu bolesci
popieram
masterm

Napisano: 09 cze 2015, 12:37

to ja pisze:
oczywiście, że obowiązek ciąży na stronie i tego swoimi obelgami nie zmienisz .. ale kto chce może weryfikować ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2015, 12:37

znaczy rozumiem, że obowiązek strony uzależniony jest od wieku :lol:
Jak ma 25 lat to bez względu na swój stan zdrowia ma obowiązek, jak ma 75 lat to nie ma :lol:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2015, 13:11

ewalu pisze:
to ja pisze:
oczywiście, że obowiązek ciąży na stronie i tego swoimi obelgami nie zmienisz .. ale kto chce może weryfikować ...
poczekaj jak tobie kiedyś przyjdzie oddawac kilka tysi bo... "po prostu zapomnialaś o czymś powiadomić"
to ze jest to obowiazek strony to ja doskonale wiem ale czasami trzeba wykazac odrobinę zrozumienia dla osob starszych, ty ewalu w tej swojej gminience to powinnas taka weryfikacje juz miec zrobiona na kilka lat bo za bardzo sie tam chyba nie przepracowujesz :P
masterm

Napisano: 09 cze 2015, 13:14

masterm pisze: poczekaj jak tobie kiedyś przyjdzie oddawac kilka tysi bo... "po prostu zapomnialaś o czymś powiadomić"
to ze jest to obowiazek strony to ja doskonale wiem ale czasami trzeba wykazac odrobinę zrozumienia dla osob starszych, ty ewalu w tej swojej gminience to powinnas taka weryfikacje juz miec zrobiona na kilka lat bo za bardzo sie tam chyba nie przepracowujesz :P
zapraszam na kontrolę :D panie miastowy :P
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x