zaświadczenia o sytuacji zawodowej do 500+
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zaświadczenia o sytuacji zawodowej do 500+
Ten artykuł pozwala na żądanie dokumentów NIEZBĘDNYCH do postępowania. Zaświadczenia o sytuacji zawodowej nie są niezbędne nawet w przypadku koordynacji. Wtedy niezbędne jest oświadczenie o ustalenie ustawodawstwa państwa właściwego - i nic więcej niezbędne nie jest. A w przypadku rodziny w której koordynacja nie zachodzi to ja bym się bał trzymać a aktach zaświadczenie o sytuacji zawodowej kiedy to nie ma najmniejszego wpływu na świadczenie.
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
My wiemy że osoby pracują za granicą i mają wyrobioną kartę ubezpieczeniową więc wykazuje ich w nfz i co też im przyznajecie sami choć wiecie że powinna być koordynacja?
To żądacie od wszystkich, czy tylko od tych, u których podejrzewacie koordynację? Bo chyba nie podejrzewacie koordynacji u 100% świadczeniobiorców?dokładnie .....więc nadal będę żądała zaświadczeń od WSZYSTKICH, korona nikomu z głowy nie spadnie jak je dostarczy!!!
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
- komosia
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW
- Kontakt:
Nie przyznajemy na piękne oczy, tylko na podstawie dokumentów wymaganych na podstawie przepisów prawa. I zgadzam się z Iksem, trafi Ci się bardziej rozgarnięty petent i będziesz mieć przez to więcej problemów, niż to warte.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: zr,św, fa, kdr, za życiem
- Kontakt:
z resztą jak nie żądać zaświadczeń/oświadczeń skoro we wniosku nie mam składu rodziny, to w jaki sposób mamy weryfikować drugiego rodzica dziecka? a umówmy się, mało kto zdaje sobie sprawę co znaczy sformułowanie "przebywam poza granicami RP"
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Ale skoro ktoś zaznacza we wniosku, że żaden członek rodziny nie przebywa poza granicami RP i podpisuje oświadczenie, że wszystkie podane informację są prawdziwe, i to wszystko pod odpowiedzialnością karną - to czego wy jeszcze chcecie? Jak macie wątpliwości w danej sprawie, to wzywajcie do złożenia wyjaśnień, ale litości! - nie można podejrzewać 100% wnioskodawców, że nie wiedzą, czy przebywają (oni lub członkowie rodzin) za granicą czy nie!
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
- my_low
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, SW, DS
- Kontakt:
przecież zaznaczają, czy ktoś przebywa, czy nie, nie traktujmy wszystkich jak idiotów, to ich oświadczenie i oni ponoszą za nie odpowiedzialność. Na jakiej podstawie chcesz weryfikować drugiego z rodziców, jeśli ktoś Ci wyraźnie zaznaczył, że nikt z członków rodziny nie przebywa za granicą?misia123 pisze:z resztą jak nie żądać zaświadczeń/oświadczeń skoro we wniosku nie mam składu rodziny, to w jaki sposób mamy weryfikować drugiego rodzica dziecka? a umówmy się, mało kto zdaje sobie sprawę co znaczy sformułowanie "przebywam poza granicami RP"
-
- Praktykant
- Zajmuję się: zr,św, fa, kdr, za życiem
- Kontakt:
no i właśnie tu pojawia się problem.. mam już kilkadziesiąt wniosków źle wypełnionych jeżeli chodzi o przebywanie i po wezwaniu okazuje się że oboje rodziców pracuje poza granicami RP.. nie chcę generalizować ale widzę co mam na złożonych wnioskach.. sama wzywam na podstawie 13 ust4 i nie wiem czy brak wnikliwości w tej sprawie jest prawidłową postawą..
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To się zastanów co by w myśl Twojej wykładni miały zrobić ośrodki w których jest 5 albo 10 tysięcy wniosków? To jest odpowiedzialność strony i kropka. Oczywiście - jeśli masz pewność, że w konkretnej rodzinie ktoś jest za granicą, a we wniosku zaznaczono odwrotnie to masz pełne prawo wezwać, ale NIE WOLNO prewencyjnie sprawdzać wszystkich bo to jest PRZEKROCZENIE UPRAWNIEŃ i zacytowana podstawa prawna nie jest dobrym dupochronem. Inde datae leges, ne fortior omnia posset - a w tej konfiguracji to Ty jesteś ta silniejsza.
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Syt zawodowa matki i ojca dziecka jest wymagana w przypadku koordynacji, to nie podlega w ogóle dyskusji. Bierzemy to info jeśli zaznaczyli w tabeli że członek przebywa, od wszystkich nie ma potrzeby i byłoby to faktycznie problematyczne.
https://www.kasarodziny.pl/
Oprócz zaświadczenia o sytuacji zawodowej do 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
czy ja mogę sama rozpatrzyć swój wniosek?
3 wnioski każdy na inne dziecko ( jedna rodzina)
żona pobiera 500+, na nowy okres składa mąż
Jak zrobić wydruk informacji - email do teczki
Pytanie do Pana Tomka z SYGNITY
Ile wam schodzi na jeden wniosek?
Wpływ wniosku elektronicznego
sposób odpowiedzi elektronicznie/tradycyjnie???
Uchylać decyzję od lipca czy nic nie robić
Wycofywanie wniosków z 500 plus
Duplikaty wniosków w Sygnity w skrzynce odbiorczej
kolejny wniosek a w nim ponowienie dziecka
Do Pana Tomka Sygnity powiadomienia
jak wprowadzić to w informacji- system sygnity?
jakie dane w informacji do ŚW na wniosek elektroniczny
Czy wzywać wnioskodawcę do poprawienia wniosku