zaświadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 kwie 2009, 16:19

kto mi odpowie i poda gdzie to jest napisane, że osoba nie może żądać wydania zaświadczenia na potwerdzenie czy ubiegała się o Śr W DANYM OŚRODKU na terenie którym zamieszkuje a zameldowanie ma w innym
tylko
że to my sami jako organ właściwy musimy występować o potwierdzenie, że osoba mieszkająca na terenie innego ośrodka a mająca zameldowanie gdzie indziej w ośrodku złożył o Śr

bo ja czytam i czytam i widzę tylko § 10 rozporządzenia mówiący tylko o osobie nie mającej miejsca zamieszkania

mAM SYTUACJĘ NASTĘPUJĄCĄ - OŚODEK ODMAWIA WYDANIA ZAŚWIADCZENIA TŁĄŻO SAM OSRODEK WYSTĘPUJE!!!!!!
~dzitka

Napisano: 16 kwie 2009, 16:22

a co napisali w odmowie?
~puma opolska

Napisano: 24 kwie 2009, 12:18

to tylko \"Nieprzyjemna\" rozmowa telefoniczna

ponawiam prośbę co na to nasza ustawa a jak się ma KPA i jak wygląda opłata za zaświadczenie o tym czy pobiera się świadczenie rodzinne czy nie bo tłumaczą, że jeżeli sama osoba przyjdzie po takie zaświadczenie to będą żądać opłaty
~dzitka

Napisano: 24 kwie 2009, 13:18

USTAWA
z dnia 16 listopada 2006 r.
o opłacie skarbowej1)
(Dz. U. z dnia 8 grudnia 2006 r.)

Art. 7. Zwalnia się od opłaty skarbowej:
5) osoby, które dokonując zgłoszenia lub składając wniosek o dokonanie czynności urzędowej albo wniosek o wydanie zaświadczenia lub zezwolenia (pozwolenia, koncesji) albo składając dokument stwierdzający udzielenie pełnomocnictwa lub prokury albo jego odpis, wypis lub kopię przedstawią zaświadczenie o korzystaniu ze świadczeń pomocy społecznej z powodu ubóstwa;

co za osrodek...maja obowiazek na kogos wniosek wydac to zaswiadczenie i maja na to 14 dni ;] a jak nie chca to niech na pismie to uzasadnia - dlaczego ;]
~huh

Napisano: 24 kwie 2009, 14:00

art 29 ust 2 muszą wydać
~g

Napisano: 24 kwie 2009, 17:00

stanowczo upierają się, że to świadczenia rodzinne mają wystąpić o potwierdzenie a nie sama osoba ma brać zaświadczenie
~dzitka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x