zaświadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 wrz 2009, 20:04

co mam zrobić w takiej sytuacji, pobieram świadczenia rodzinne, alimenty otrzymuję za pośrednictwem komornika , FA nie pobieram, w latach 2005-1008 komornik spłacał mi zadlużenie z tyułu alimentów na mnie, dzieci zawsze miały pieniadz albo ze starego FA(ZUS), potem ZA a teraz już od byłego męża tyled, że za posrednictwem komornika. Pierwsze alimenty były przeczone w maju 1999r-wyrk wspólny po 200,- zł na mnie, i każde z dzieci.Juz od sierpnia 1999 zalatwiłam fundusz i zaległości na dzieci były praktycznie tylko za 3 m-ce, pozostałe przekazywane mi pieniądze dotyczyły tylko moich alimentów, a komornik każdorazowo wystawiał mi zaświadczenie o łącznej kwocie przekazanych alimentów na 3 osoby - niesłusznie i niesłusznie te moje alimenty wliczano do dochodu, czy pozostaje tylko wyjasnienie na drodze sądowej, bo komornik nie rozumie w czym problem i nie chce wystawić mi odpowiedniego zaświadczenia za wszystkie te okresy zasiłkowe, co mam robić?
~Alina

Napisano: 27 wrz 2009, 21:13

a dlaczego niesłusznie wystawiał zaświadczenie o wszystkich alimentach, przeciż pani je otrzymała
~asia

Napisano: 28 wrz 2009, 9:40

tak otrzymałam,tylko,że alimenty na mnie nie są ujęte w wykazie dochodów tylko alimenty na dzieci
~Alina

Napisano: 30 wrz 2009, 23:27

słusznie, alimenty, ktore otrzymuje była zona na siebie nie wlicza się do dochodu jej rodziny
~xxxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x