zaświadczenie
zaświadczenie
Czy to zaświadczenie z art. 4 ustawy za życiem bierzemy w oryginale czy kserujemy sobie?
Re: zaświadczenie
A zaświadczenie do becikowego kserujesz czy bierzesz oryginał? No ludzie...
A to zaświadczenie z art. 4 ust 3 to ma jakiś wzór czy to już strikte zależne od lekarza?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, ŚR
- Kontakt:
ja wydrukowałam informację co powinno zawierać zaświadczenie zgodnie z ustawą, a lekarz musi sam skonstruować to zaświadczenie
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
już to widzę jak lekarz sam skonstruuje Ci zaświadczenie

-
- Praktykant
- Kontakt:
Noi mam zaświadczenie. Lekarz wymienił listę chorób jakie ma dziecko od dnia narodzin. A na dodatek dopisał że przysługuje temu dziecku świadczenie w myśl ustawy "Za życiem"
Pytanie brzmi: Czy mogę przyznać na podstawie tej listy chorób CZY MUSI BYĆ??? TO STWIERDZENIE: "Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalna choroba zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu". ???

Pytanie brzmi: Czy mogę przyznać na podstawie tej listy chorób CZY MUSI BYĆ??? TO STWIERDZENIE: "Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalna choroba zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu". ???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ST/DM
- Kontakt:
Według Mazurkiewicza musi być stwierdzenie albo o ciężkim i nieodwracalnym upośledzeniu albo nieuleczalnej chorobie zagrażającej życiu - lista chorób nas nie interesuje, bo nie mamy wiedzy medycznej czy jest to choroba zagrażająca życiu czy nie. Sami możemy pozyskać co najwyżej potwierdzenie czy dany lekarz jest specjalistą lub czy jest z NFZ, jeśli tego nie napisze.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dokładnie, ustawa jasno określa jakie ma być stwierdzenie w zaświadczeniu.
Wypisywanie katologu chorób mija się z celem i to nie nam stwierdzać czy dana choroba jest nieodwracalnym upośledzeniu.
Dziwne że ktoś ma co do tego wątpliwości
Wypisywanie katologu chorób mija się z celem i to nie nam stwierdzać czy dana choroba jest nieodwracalnym upośledzeniu.
Dziwne że ktoś ma co do tego wątpliwości

Oprócz zaświadczenie - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” przeczytaj również:
Zmiana zakresu obowiązków
Rola Asystenta Rodziny
zgłoszenie do archiwum
dziecko żyło tylko godzinę - czy przysługuje 4.000 zł???
Szkolenia
czy może tak wyglądac zarządzenie wójta
hospicjum
specjalizacja II stopnia
jrwa za życiem
Poronienie
Ustawa "za życiem" do GIODO
Wzór zaświadczenia
ZA ŻYCIEM
nazwa zbioru dla ustawy o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin "
krok po kroku
program