a gdzie ta zmiana ? ustawa się zmieniła ?ola1234567 pisze: ↑19 lip 2022, 9:01Jeśli chodzi o odliczanie "13" od 13 lipca to stosujemy to do wniosków złożonych od tej daty czy również do wcześniej złożonych a rozpatrywanych po 13 lipca?
Do ogarnięcia, ale ile jeszcze rzeczy przyjdzie nam ogarniać, zanim kompletnie nie sfiksujemy? Czy to tak trudno przekazać informacje o kluczowej zmianie do organów realizujących na podstawie zmienianej ustawy? Ja akurat siadłam do rozpatrywania DO 14 lipca i wydałam ponad 50 informacji i 7 odmów. W czterech z nich już widzę problem, a do złot za złot nawet nie chce mi się zaglądać. Taka to jest pracaapilaw pisze: ↑02 sie 2022, 10:04My podobnie jak Ty, nie odliczaliśmy a teraz już niestety będziemy (do czystego powietrza i dodatku osłonowego)
Technicznie do ogarnięcia, ale w dodatku osłonowym mam parę wszczęć z początku lipca do odmowy, a teraz jak odliczę "13" (za 2020) złapią się minimalnie w zł za zł. zrobił się bałagan, nie mamy dokumentu (np. decyzji o tym że ktoś miał ).
Przyłączam się do pytania: dochód dzielimy na 12 miesięcy czy przez liczbę miesięcy faktycznie przepracowanych miesięcy?praktykantka pisze: ↑13 lip 2022, 11:37Wprowadzając dochód z Czystego Powietrza jeśli ktoś miał pracę od marca do grudnia zaznaczacie w programie sygnity okres zatrudnienia od marca do grudnia czy od stycznia do grudnia?