zaświadczenie o dochodzie uzyskanym

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
tarzan123
Stażysta
Zajmuję się: referent
Kontakt:

zaświadczenie o dochodzie uzyskanym

Post autor: tarzan123 »

Mam problem bo nie wiem, gdzie jest zapis co powinno dokładnie zawierać ww. zaświadczenie. wiem, że przyjmujemy przychód minus składki społeczne, zdrowotne, podatek i koszty uzyskania przychodu i właśnie o te koszty mi chodzi. niektóre zaświadczenia mam z dochodem netto, czyli bez tych kosztów i pewnie to jest źle. Dochód roczny na podstawie zaświadczenia z US - to wiem gdzie szukać ale gdzie jest zapis o dochodzie uzyskanym????
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Re: zaświadczenie o dochodzie uzyskanym

Post autor: Korowiow »

Nie znajdziesz nigdzie jak ma to zaświadczenie wyglądać w rozporządzeniu masz tylko "dokument, w tym oświadczenie, określający datę uzyskania dochodu oraz wysokość i rodzaj dochodu uzyskanego przez członka rodziny za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu - w przypadku uzyskania dochodu po roku kalendarzowym poprzedzającym okres, na jaki ustalane jest prawo do świadczenia wychowawczego;".
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zaświadczenie o dochodzie uzyskanym

Post autor: 6i9 »

tarzan dobrze kombinujesz, roczny dochód jest na takiej samej zasadzie co uzyskany czyli art3 pkt 1 ppkt a ustawy o świadczeniach rodzinnych
ODPOWIEDZ