Siedzą takie p.,i.eone łanie niedopchane i wysyłają ludzi po zaświadczenia o niepobieraniu, nieubieganiu. Po ch.j ta cała empatia? Niech mi no tylko jeszcze po takie zaświadczenie przyjdzie to bezpośrednio do Rafalskiej podp...olę.
A Ty jesteś taka na 1000% pewna, że system ten działa tak super???? To rozumiem, że bierzesz pod uwagę wysokość składki jaką Ci przyśle ZUS drogą elektroniczną jako poprawną pomimo tego że z PIT-u jest inna kwota
Wiem , że skł. z PIT- u jest 7,75%. Ale po przeliczenia z PIT-u na 9 % i tak składka jest inna niż ta którą przesyła ZUS i nie chodzi mi o jakieś pierdoły kilki zł tylko jest różnica nawet 1000,00zł
Ja miałam taka sytuacje ze dochód z pit 11 nie zgadzał sie z zaświadczeniem z US. Pani w GOPS zarzuciła mi oszukiwanie. Powtarzała dochód to dochód. Jak się okazało mialam dwa pity 11 i mogłam sobie na picie 37 podwyższyć koszty uzyskania przychodu i skąd wynikła różnica w dochodzie na pit 11 a 37. Urząd Skarbowy wystawia zaświadczenie o dochodach na postawie pit 37 a nie 11.