zaświadczenie wydane przez lekarza w Anglii
zaświadczenie wydane przez lekarza w Anglii
czy ma ktoś konkretne artykuły na to że zaświadczenie może być wydane tylko i wyłącznie przez lekarza z POLSKI??
Mam zaświadczenie wydane przez lekarza z Anglii na wzorze określonym w rozporzadzeniu Pani minister tzn. wszystko jest po polsku lekarz wpisał tylko daty ale mam Angielskie pieczątki. CO ZROBIĆ??????
Mam zaświadczenie wydane przez lekarza z Anglii na wzorze określonym w rozporzadzeniu Pani minister tzn. wszystko jest po polsku lekarz wpisał tylko daty ale mam Angielskie pieczątki. CO ZROBIĆ??????
Re: zaświadczenie wydane przez lekarza w Anglii
i walkowany temat - czy ten lekarz jest lekarzem POZ? ma umowę z NFZ? bo nie ma tez zapewne w Polsce praktyki lekarskiej...zaczęły się schody
i walkowany temat - czy ten lekarz jest lekarzem POZ? ma umowę z NFZ? bo nie ma tez zapewne w Polsce praktyki lekarskiej...zaczęły się schody
xxx ja prosiłam o konkretne artykuły do odmowy bo nie moge tego znaleźć a musze dać odmowę.!!!!
A dlaczego odmowę? Kobieta była przecież pod opieką lekarską i to w tej samej Unii Europejskiej, w której my jesteśmy. Pewna przegrana przed SKO, jeśli dasz odmowę.
Irmina a skad mozemy wiedziec co jest na pieczatce skoro jest ona w j. ang?
Wtedy trzeba zażądać tłumaczenia tłumacza przysięgłego lub w trakcie postępowania ustalić, czy podpisana jest to faktycznie lekarz.
no to chyba zostaje nam tylko tlumacz przysiegly
Irmina przecież ustawa o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych art. 5 pkt 13 lit. c jasno jest zapisane że lekarz podstawowej opieki zdrowotnej to taki który zawarł z FUNDUSZEM umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej.
Fundusz jest tylko w Polsce i nie uwzględnia lekarzy wykonujących praktyke lekarską poza granicami POLSKI.
Fundusz jest tylko w Polsce i nie uwzględnia lekarzy wykonujących praktyke lekarską poza granicami POLSKI.
W rozporządzeniu nie ma mowy o lekarzu podstawowej opieki zdrowotnej, a tylko o podstawowej opiece zdrowotnej, co oznacza:
\"świadczenia zdrowotne profilaktyczne, diagnostyczne, lecznicze, rehabilitacyjne oraz pielęgnacyjne z zakresu medycyny ogólnej, rodzinnej i pediatrii, udzielane w ramach ambulatoryjnej opieki zdrowotnej\"
Nie jest też powiedziane, czy chodzi o świadczenia udzielane w Polsce z polskiego ustawodawstwa.
W rozporządzeniu ponadto nie ma bezpośredniego odesłania do przepisów ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej.
Tyle jeśli chodzi o konieczne naciąganie przepisów, a prawda jest taka, że nikomu w ministerstwie nie przyszło do głowy, że w innych krajach też są lekarze. Myślę, że należy zastosować tutaj interpretację celowościową. Celem tych przepisów jest zwiększenie wczesnej wykrywalności chorób u nienarodzonych dzieci i problemów z ciążą poprzez przymuszenie matek do poddania się badaniom już od 10 tygodnia. Czy to będzie u polskiego czy brytyjskiego lekarza naprawdę nie ma znaczenia.
\"świadczenia zdrowotne profilaktyczne, diagnostyczne, lecznicze, rehabilitacyjne oraz pielęgnacyjne z zakresu medycyny ogólnej, rodzinnej i pediatrii, udzielane w ramach ambulatoryjnej opieki zdrowotnej\"
Nie jest też powiedziane, czy chodzi o świadczenia udzielane w Polsce z polskiego ustawodawstwa.
W rozporządzeniu ponadto nie ma bezpośredniego odesłania do przepisów ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej.
Tyle jeśli chodzi o konieczne naciąganie przepisów, a prawda jest taka, że nikomu w ministerstwie nie przyszło do głowy, że w innych krajach też są lekarze. Myślę, że należy zastosować tutaj interpretację celowościową. Celem tych przepisów jest zwiększenie wczesnej wykrywalności chorób u nienarodzonych dzieci i problemów z ciążą poprzez przymuszenie matek do poddania się badaniom już od 10 tygodnia. Czy to będzie u polskiego czy brytyjskiego lekarza naprawdę nie ma znaczenia.
Oprócz zaświadczenie wydane przez lekarza w Anglii - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dochód do świadczenia
Odsetki-od kiedy naliczyć? Pomóżcie.
nienależnie pobrane
nienaleznie zwrócone nienaleznie pobrane
opłata prolongacyjna czy naliczać
ZAŚWIADCZENIE OD LEKARZA
BECIKOWE
wniosek na becikowe
terminy wizyt u lekarza
Becik nowy
becik-lekarz
czy przyznać