w związku z wysłaniem przeze mnie zawiadomień o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 209 do KPP otrzymałam od Komendanta informację, że życzą sobie:
- decyzji kończących wcześniej prowadzone postępowania (odmowy wszczęcia dochodzenia, umorzenia dochodzenia it.)
- odpis wyroków alimentacyjnych
- kopię wywiadów alimentacyjnych
- kopię dokumentacji składanej przez osobę uprawnioną do pobierania FA
- dane kontaktowe dłużnika i osoby uprawnionej w tym numery telefonów
- ustalenia dotyczące sytuacji materialno-bytowej dłużnika i wierzyciela w tym czy korzystali oni z pomocy naszego ośrodka i wskazanie pracownika socjalnego zajmującego się tymi ustaleniami
- wszelkiej dokumentacji dotyczącej dłużnika i osoby uprawnionej otrzymanej od innych instytucji np. komornik, urząd pracy
- innej nie wymienionej powyżej dokumentacji mającej związek ze składanym zawiadomieniem
Dodam, że do zawiadomień dołączam: zaśw. o bezskutecznej egzekucji, decyzję przyznającą FA, wyrok zasądzający alimenty, odpis odmów wszczęcia postępowań z KPP (pomimo że mają to u siebie), informacje z innych ops co ustalono podczas wywiadów itd., informacje które ja ustaliłam podczas wywiadu, inf. że dłużnik przebywa w zakładzie karnym (bo prokurator kazał), wydruk z programu o dłużniku (adres, pesel, imiona rodziców, dowód tożsamości) i wszystko inne, co uważam za ważne w sprawie a oni nabazgrali takie pismo, bo jeszcze im mało! gdzie mogę znaleźć informację co się załącza do zawiadomień bo nie mogę tego znaleźć? Albo na jaki artykuł mogę się powołać żeby im odpisać?
Będę wdzięczna za pomoc