zawiadimienie o podejrzeniu przestępstwa a pismo z KPP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 paź 2017, 14:39

Witam

w związku z wysłaniem przeze mnie zawiadomień o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 209 do KPP otrzymałam od Komendanta informację, że życzą sobie:
- decyzji kończących wcześniej prowadzone postępowania (odmowy wszczęcia dochodzenia, umorzenia dochodzenia it.)
- odpis wyroków alimentacyjnych
- kopię wywiadów alimentacyjnych
- kopię dokumentacji składanej przez osobę uprawnioną do pobierania FA
- dane kontaktowe dłużnika i osoby uprawnionej w tym numery telefonów
- ustalenia dotyczące sytuacji materialno-bytowej dłużnika i wierzyciela w tym czy korzystali oni z pomocy naszego ośrodka i wskazanie pracownika socjalnego zajmującego się tymi ustaleniami
- wszelkiej dokumentacji dotyczącej dłużnika i osoby uprawnionej otrzymanej od innych instytucji np. komornik, urząd pracy
- innej nie wymienionej powyżej dokumentacji mającej związek ze składanym zawiadomieniem

Dodam, że do zawiadomień dołączam: zaśw. o bezskutecznej egzekucji, decyzję przyznającą FA, wyrok zasądzający alimenty, odpis odmów wszczęcia postępowań z KPP (pomimo że mają to u siebie), informacje z innych ops co ustalono podczas wywiadów itd., informacje które ja ustaliłam podczas wywiadu, inf. że dłużnik przebywa w zakładzie karnym (bo prokurator kazał), wydruk z programu o dłużniku (adres, pesel, imiona rodziców, dowód tożsamości) i wszystko inne, co uważam za ważne w sprawie a oni nabazgrali takie pismo, bo jeszcze im mało! gdzie mogę znaleźć informację co się załącza do zawiadomień bo nie mogę tego znaleźć? Albo na jaki artykuł mogę się powołać żeby im odpisać?
Będę wdzięczna za pomoc :)
honey_2008
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 14 cze 2017, 11:41
Zajmuję się: FA

Napisano: 27 paź 2017, 7:56

wystąpili z wnioskiem o udostępnienie danych?
nie wzywają Was?
aGa111
Awatar użytkownika
Referent
Od: 24 mar 2017, 10:22
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 27 paź 2017, 8:21

nie to nie był wniosek, oni napisali pismo, co mamy załączać jeszcze! wnioski o udostępnienie danych swoją drogą piszą i odpowiadamy, wzywanie swoją drogą również, jeszcze przez telefon udzielamy im informacji jak dzwonią. Acha już 3 mi umorzyli postępowania w związku z wysłaniem tych zawiadomień wobec braku ustawowych znamion czynu zabronionego
honey_2008
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 14 cze 2017, 11:41

Napisano: 27 paź 2017, 15:15

honey_2008 pisze:nie to nie był wniosek, oni napisali pismo, co mamy załączać jeszcze! wnioski o udostępnienie danych swoją drogą piszą i odpowiadamy, wzywanie swoją drogą również, jeszcze przez telefon udzielamy im informacji jak dzwonią. Acha już 3 mi umorzyli postępowania w związku z wysłaniem tych zawiadomień wobec braku ustawowych znamion czynu zabronionego
uuu grubo
no jak wisi 3 raty to chyba jasno jest zapisane w kk co się dzieje
wzywają do spłaty zadłużenia nie spłaci to kierują sprawę do sądu
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 27 paź 2017, 15:18

no chyba, że stwierdzili że ok jest że się nie płaci alimentów ...
no u nas jedna informacja wpłynęła że skierowali akt oskarżenia
czekam na resztę
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 30 paź 2017, 11:24

dzień dobry honey_2008 czy mogłabym poprosić o wzór takiego zawiadomienia będę bardzo wdzięczna.!! z góry pięknie dziekuje
dawid1408
Stażysta
Od: 18 sie 2017, 7:49

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x