Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa zgodnie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 paź 2017, 11:08

ma ktoś może wzór takiego zawiadomienia ze świadczeń rodzinnych nie funduszu
nikamb
Praktykant
Od: 18 paź 2017, 11:03
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 18 paź 2017, 12:22

Ja wysyłałem takie:

Komenda Miejska Policji w ………….
ul. …………
…………..

ZAWIADOMIENIE
O PODEJRZENIU POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA

Działając na podstawie art. 304 § 2 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 roku – Kodeks postępowania karnego (Dz. U Nr 89 poz. 555 z późn. zm.) w związku z art. 233 § 6 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 roku – Kodeks karny (Dz. U Nr 88 poz. 553 z późn. zm.) , zawiadamiam o możliwości popełnienia przestępstwa przez Panią ………….., (PESEL ……………), zam. ...................

U Z A S A D N I E N I E

W dniu 13-04-2016r. w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w XXX Pan …………… (PESEL ……………..) złożył oświadczenie, iż w okresach od ………………. pracował na terytorium Holandii. W tym czasie Pani ……………. (małżonka) pobierała w GOPS zasiłek rodzinny z dodatkami oraz jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia się dziecka, które to świadczenia są uzależnione od kryterium dochodowego.

Zgodnie z art. 25. 1. ustawy o świadczeniach rodzinnych (t. j. Dz. U. z 2015 roku, poz. 114 ze zm.). W przypadku wystąpienia zmian w liczbie członków rodziny, uzyskania dochodu lub innych zmian mających wpływ na prawo do świadczeń rodzinnych, w tym na wysokość otrzymywanych świadczeń, osoba o której mowa w art. 23 ust. 1, jest obowiązana do niezwłocznego powiadomienia o tym organu właściwego wypłacającego świadczenia rodzinne.

Zgodnie z powyższym osoba pobierająca świadczenia rodzinne obowiązana jest do niezwłocznego powiadomienia organu wypłacającego o uzyskaniu dochodu, ponieważ zgodnie z przepisami dochód taki należy uwzględnić przy obliczaniu dochodu rodziny i ustalaniu prawa do pobierania świadczeń. Osoba pobierająca świadczenia rodzinne obowiązana jest także do niezwłocznego powiadomienia organu wypłacającego o wyjeździe członka rodziny poza granice kraju. Przebywanie członka rodziny poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej w państwie, w którym mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego, powoduje uruchomienie dodatkowych procedur, które mają za zadanie wykluczyć nadużycia w postaci pobierania tożsamych świadczeń w kilku krajach. Pani ……………, jako osoba uprawniona do zasiłku rodzinnego dopiero w dniu 28-04-2016r. powiadomiła GOPS o pracy męża na terytorium Holandii – przybyła do siedziby Ośrodka wraz z mężem, który złożył oświadczenie zawierające adres holenderskiego pracodawcy oraz okresy pracy. Do akt sprawy dołączono dokumenty potwierdzające wysokość wynagrodzenia za pracę.

Z upoważnienia

Do wiadomości:
1. Pani …………………….,
2. aa.

usunąłem miejscowość, mod
Walery
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 9:02
Zajmuję się: ZR/ŚW

Napisano: 18 paź 2017, 13:07

Czy mam przez to powyżej rozumieć, że każdego komu zrobicie NP bo wam czegoś nie zgłosi nadajecie do ścigania? :o
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 18 paź 2017, 14:22

Nie robimy tak, choć mówi się co raz częściej, że tak należy robić - za każdą decyzją NP.
Walery
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 9:02
Zajmuję się: ZR/ŚW

Napisano: 18 paź 2017, 15:23

o rety. Szok. Ja myślę wysyłać tylko w tych przypadkach gdzie nie płacone są zasądzone alimenty. Głównie u tych co pobierają fa
Edyttta
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:00
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x