Zawiadomienie o niezałatwieniu sprawy w terminie czy zawieszenie postępowania? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 07 maja 2020, 9:01

Witam

Pani złożyła wniosek o dodatek mieszkaniowy. Nie miała decyzji o świadczeniu rehabilitacyjnym z ZUS więc nie mogłam jej wyliczyć dochodu. Wystąpiłam do ZUS o dochód za 3 miesiące.Jutro mija miesiąc od złożenia wniosku a odpowiedzi z ZUS nie ma ;/ oni mają odrębne przepisy i nie interesuje ich nasz termin. Powinnam zawiadomić stronę o niezałatwieniu sprawy w terminie czy zawiesić postępowanie??? Bardzo proszę o pomoc bo to bardzo pilna sprawa ;/
Ewelcia83
Stażysta
Od: 25 lis 2019, 15:42
Zajmuję się: DM/DE/SW/FA

Napisano: 07 maja 2020, 9:46

W myśl art. 15 zzr ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r., poz. 374 ze zm.) w okresie obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego albo stanu epidemii ogłoszonego z powodu COVID-19 bieg przewidzianych przepisami prawa administracyjnego terminów, w tym terminu do wniesienia odwołania nie rozpoczyna się, a rozpoczętych ulega zawieszeniu na ten okres.

Ja nie robię nic, czekam cierpliwie na dokumenty. w/w ustawa mówi- bieg przewidzianych przepisami prawa administracyjnego terminów nie rozpoczyna się a rozpoczętych ulega zawieszeniu.
kiczorek1
Praktykant
Od: 11 sie 2014, 8:22
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x