A czy u Was Prokurator coś z tymi dłużnikami robi (chodzi mi o to czy kieruje akt oskarżenia) bo u mnie to tylko umarza postępowania
Zdarzają się akty oskarżenia. Głównie umorzenia.
Badam ostatnie 3 wypłaty FA - jeżeli nie było ich spłaty to normalnie wysyłam zawiadomienie. W treści opisuje czy wpłacał i na co to poszło. Nam prokurator powiedział że nas nie interesuje co organy ścigania z tym zrobią, jest zaległość 3 raty alimentacyjne - musimy wysłać zawiadomienie i to z kompletem dokumentów, bo inaczej Prokuratura wzywa do uzupełnienia. Więc co 3 miesiące bujam się z kopiowaniem decyzji, wyroków, wywiadów, wydrukami sald, i jeszcze muszę mieć informacje czy wierzyciel korzysta z pomocy GOPS.Marlenka1234 pisze: ↑26 lis 2020, 13:22my tez co roku po przyznaniu FA, a ci co placa aktualnie ale maja zaległości bo wszystko obecnie idzie na odsetki to tez wysylacie?
wysyłam na policję, policjanci robią rozeznanie a prokurator tylko dokument podpisujesweet.lemon pisze: ↑10 gru 2020, 11:32zawiadominie kierujecie na policje czy do prkuratury, bo ja słałam na policje ale nie było prawie 2 lata w pracy i widzę , że moja poprzedniczka słała do prokuratury ....![]()