zawieszenie działalności a świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 19 lut 2014, 16:10

działalność zawieszona od stycznia 2013 r, wniosek na komisję lekarską 30 grudnia 2013 r. następnie w lutym 2014 r wyrejestrowanie działalności i orzeczenie o niepełnosprawności
Co sądzicie: uznać zawieszenie = niepodejmowanie lub rezygnowanie z podjęcia i przyznać od grudnia, czy od dnia wyrejestrowania działalności czyli od lutego.
~ruda

Napisano: 19 lut 2014, 16:11

od dnia zawieszenia działalnosci tj. od stycznia
~ula1

Napisano: 19 lut 2014, 16:39

Wniosek na komisję lekarską był w grudniu 2013 więc jeżeli już uznać że zawieszenie to niepodejmowanie lub rezygnacja z zatrudnienia, to świadczenie od grudnia

Ciągle mam dylemat czy zawieszenie to niepodejmowanie lub rezygnacja z zatrudnienia. To nie jest kwestia utraty dochodu jak do zasiłku rodzinnego. Moim zdaniem jest to zupełnie inna sytuacja i stąd mój dylemat.
~ruda

Napisano: 19 lut 2014, 16:47

zawieszenie bylo w styczniu, wiec jesli uznac to od stycznia:) niepelnosprawnosc dziecka tez powstala w grudniu? wiec tak - jesli rodzic zlozyl wniosek o niepeplnosprawnosc, potem zawiesil dzialalnosc, po wydaniu orzeczenia ja wyrejestrowal - to bym uznala,ze zrezygnowal z pracy w zwiazku z koniecznosci sprawowania opieki w styczniu i przyznala SP od stycznia - od dnia zawieszenia dzialalnosci
~bb

Napisano: 19 lut 2014, 16:51

jak bb
~nowa2

Napisano: 19 lut 2014, 17:02

- kochani - daty: mamy 2014 r. zawieszenie było rok temu w styczniu 2013 r. dziecko urodziło się w listopadzie 2013 r. orzeczenie od 30 grudnia 2013 r. i teraz mamy 2014 r. i w miesiącu lutym opiekun składa wniosek o świadczenie i potwierdzenie wyrejestrowania działalności dokonane w lutym 2014r
~ruda

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x