zawieszenie postępowania

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czyscioszka
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze
Kontakt:

zawieszenie postępowania

Post autor: Czyscioszka »

Witam, z góry przepraszam za pytanie ale jestem nowa w ŚR i nie bardzo wiem jak to rozgryźć:)
Petentka w III.2021 r. złożyła na SZO na babcię, ale w tym samym czasie odwoływała się do WSA odnośnie ŚP na babcię. W kwietniu 2021 r. koleżanka, która obsługiwała ŚR zawiesiła postępowanie. Teraz Pani przyszła, złożyła wyrok sądu, z którego wynika, że ze ŚP nici i chce wznowienie postępowania w sprawie SZO. I teraz mam zagadkę: wznowię to postępowanie, w tym czasie muszę wystąpić o wywiad środowiskowy do pracowników socjalnych ( a to potrwa-zanim otrzymam wywiad) i czy mogę przedłużyć termin wydania decyzji ( jakby co ) w razie pracownicy nie zdążą w ciągu miesiąca z wywiadem? Czy przyznaję jej SZO od chwili złożenia wniosku o Orzeczenie tj. od 21-01-2021 r. ?
Dzięki serdeczne za każdą odpowiedz :)
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Re: zawieszenie postępowania

Post autor: jasiak »

hola hola
wniosek o o wywiad powinnaś zrobić od razu po wniosku postępowania
to poproś koleżankę/kolegę żeby to zrobił na już - chyba jakiś wielki problem to to nie jest przecież obowiązują ich terminy w jakich muszą przeprowadzać wywiady ( 14 dni a w trybie pilnym 2 dni )
jeśli to 1 orzeczenie to bym przyznała od dnia złożenia na komisje
a tak z ciekawości sąd nie dał śp bo ?
ODPOWIEDZ