zawieszenie postepowania, POMOCY

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
memories
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

zawieszenie postepowania, POMOCY

Post autor: memories »

Witam, mam pytanie odnośnie: dłużnik nie stawiał się na wywiad wystawiłam wszczęcie po czym przybył na wywiad, złożył oświadczenie, udzielił wywiadu. Natomiast nie jest zarejestrowany w UP , wykreślili go bo 3 miesiące chorował. I co teraz zrobić ? zobowiązać go do rejestracji w up, bądź dostarczenia umowy o pracę i zawiesić postępowanie? Czy dobrze myślę? Dodam że nie posiada orzeczenia o niepełnosprawności.
memories
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zawieszenie postepowania, POMOCY

niech mi ktoś pomorze
Nowa88

Post autor: Nowa88 »

Ja bym go zobowiązała do zarejestrowania w UP lub umowa a jak się nie wywiąże to dec uznająca za uchyl a jak się wywiąże to zawieszenie ale niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą
wika2

Post autor: wika2 »

Jak poszukujący niech się zarejestruje - Tobie wystarczy!
memories
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Panie w Up nie chcą go zarejestrować nawet jako poszukującego bo pokazał im dokumenty na komisje lekarska...
Cattley

Post autor: Cattley »

Jeśli
memories pisze: Panie w Up nie chcą go zarejestrować nawet jako poszukującego bo pokazał im dokumenty na komisje lekarska...
to powinien przedstawić decyzję z PUP odmawiającą zarejestrowania jako osoby bezrobotnej/poszukującej pracy.
ODPOWIEDZ